Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom Heberdens & Revmatoid Artritt?

Hva er forskjellen mellom Heberdens & Revmatoid Artritt?


En medisinsk funn gjort på 18-tallet er fortsatt klarer å få oppmerksomhet i det medisinske miljøet i dag. Heberden noder, oppkalt etter Dr. William Heberden, har blitt et kjennetegn ved slitasjegikt lider. Revmatoid artritt lider også oppleve hevelse klumper i de samme leddene berørt av Heberden tallet, men humper er ikke det samme.

Definisjon

Heberden noder er benete humper som danner på den siste ledd på fingrene, nærmest negl. Medicinenet.com sier bump faktisk er dannet fra benete sporer og brusk.

Betydning

Heberden noder oppstå på personer med slitasjegikt. Pasienter med reumatoid artritt også oppleve faste hevelser som er tilsvarende, men de er forårsaket av kronisk betennelse skade på ben og brusk av skjøten.

Effekter

Heberden noder er ansvarlig for tips av fingrene blir vridd eller skjevt. De kan også føre til tap av funksjon i fingrene.

Behandling

Fordi nodene er dannet av brusk og ben, ofte den eneste behandling alternativ er anti-inflammatoriske midler for å redusere smerte og hevelse. Hvis nodene forårsake cyster å danne, så kirurgi kan være det eneste alternativet.

Misforståelse

Noen mener nodene er en generell effekt av leddgikt. Det er en klar forskjell, imidlertid. Heberden s noder er bare diagnostiseres hos pasienter med osteoartritt, ikke i pasienter med revmatoid artritt. Til slutt, Heberden noder er i seg selv ikke er en betingelse. De er et resultat av slitasjegikt.