Digidexo.com

Psykologiske effekter av Retirement

Psykologiske effekter av Retirement


Pensjonering er tiden i livet ditt når du ikke lenger er ansatt. Pensjonsalder varierer, men er vanligvis mellom 65 og 70. pensjonering kan være en rik og givende tid hvor du kan slappe av og følge dine drømmer og gjøre alle de tingene du aldri hatt tid til å gjøre før. Men fordi pensjonering er en så stor endring i en persons liv, er det ofte forbundet med psykiske forandringer.

Stress Levels

Stress er følelsen av å være under press som folk ofte opplever på jobb. Spørsmålet om hvorvidt stress nivåer har en tendens til å falle etter pensjonsalder er sammensatt. Når folk er ikke lenger i jobbene de har generelt mindre direkte kilder til stress og mer tid for avslapping. Imidlertid kan denne tendensen motvirkes ved at pensjonerte folk ofte står overfor økte helseproblemer, mindre mobilitet og mindre sosial interaksjon, som alle også kan være stressende. Det er vanskelig å si med sikkerhet hvorvidt stresset øker eller avtar etter pensjonsalder, og mye avhenger av situasjonen til den enkelte.

Depresjon

Depresjon er en følelse av stor sorg som vedvarer i en lengre periode. Folk som har pensjonert tendens til å lide mer fra uheldige psykologiske forhold som depresjon. Dette kan skyldes en reduksjon i antall sosiale interaksjoner som pensjonerte folk engasjere seg i. Det kan også være forbundet med tap av en jobb og følelse av hensikt at folk ofte får fra sine karrierer. Denne tendensen motvirkes hvis personen pensjonere seg er gift eller fortsetter å ha et aktivt sosialt liv.

Generelt Mental Helse

Generell mental helse er mer sannsynlig å bli vedvarende etter avgang hvis personen er gift eller beholder nær kontakt med venner og familiemedlemmer. Det finnes bevis på at pensjon har en større negativ effekt på mental helse hvis pensjonsalder er ufrivillig. Det er ingen bevis for noen sammenheng mellom endringer i alkoholforbruk og pensjonering. Fortsetter å engasjere seg i trening og sosiale aktiviteter er knyttet til bedre psykisk og generell helse. Det er nyttig hvis pensjonert mennesker utvikle en daglig rutine der de utfører interessante aktiviteter, holde opptatt og engasjere seg med familie og venner.