Digidexo.com

Omsorg for eldre med demens

Introduksjon

Omsorg for en eldre person med demens presenterer en rekke utfordringer fordi manifestasjonen av denne medisinsk tilstand varierer fra person til person.
Demens er definert som en gruppe av symptomer som følge av en progressiv tap av hukommelse og intellektuell fungering som er alvorlige nok til å forstyrre personens evne til effektivt å utføre daglige gjøremål. Når du tenker på demens, oftere enn ikke, har du sannsynligvis forbinder det med Alzheimers sykdom. Imidlertid er Alzheimers bare én type av primær demens. Det er andre faktorer, blant annet genetikk, skader, infeksjoner og sykdommer som kan føre til demens.
Demens er progressiv og uhelbredelig.

Tre grunnleggende prinsipper

Det er tre grunnleggende prinsipper for å hjelpe deg å ta vare på en eldre person med demens. De er struktur, enkelhet og konsistens. Men enda viktigere enn disse prinsippene er det underliggende grunnlag av respekt, vennlighet og tillit at du må utvikle med den personen du har omsorg for for å gjøre prosessen effektiv og mer behagelig for dere begge.
Den primære prinsippet om omsorg er struktur. Hvis du tenker på det, for alle våre liv vi utsettes strukturere. Som spedbarn og barn, ble struktur påtvunget oss av våre foreldre. Som voksne, vi strukturert våre liv for å takle kravene til arbeid og oppdra en familie. Struktur for eldre hjelper dem i å gå om deres daglige liv. For eksempel, få personen opp på omtrent samme tid hver dag og gjør at de er badet og kledd er en form for grunnleggende struktur. Og, mens deres minne kan bli forverret, kan repetisjon at resultatene fra struktur fungere som et anker som holder deres oppmerksomhet og bidrar få sitt samarbeid.

Struktur betyr ikke at hver dag er satt i stein, minutt for minutt. Hva det betyr at den grunnleggende strømnings av hver dag er lik den før det, og vil være lik den dagen etter den.
Det neste prinsippet er enkelhet. Det er viktig å gi de enkelte enkle oppgaver, en om gangen, med enkle retninger, slik at det du forventer er lett å forstå og dyktig. For eksempel, i stedet for å si: "Ditt rom trenger å bli plukket opp," sier du, "Please sette håndklær på gulvet på badet kurv." Det er en spesifikk oppgave knyttet til ett bestemt element.
Ikke behandle personen med demens som et barn. Behandle personen med respekt, empati og tålmodighet. Husk at funksjonsnivået varierer fra individ til individ og fra dag til dag. Forstå dette kan bidra til å unngå frustrasjon og konflikt.
Konsistens fungerer fordi repetisjon fungerer. På sykehuset sykepleiere er opplært til å "reorientere" forvirrede pasienter. Hvis personen mener det er 1985 du bare minne dem om og om igjen at det er 2009. Hvis personen ringer deg ved feil navn du bare korrigere dem hver eneste gang. En annen måte å holde en person orientert til annen er å ha en stor klokke i rommet og en oppslagstavle med dag og dato i en fremtredende plassering.
Konsistens omfatter også spise regelmessig og går på toalettet med jevne mellomrom. Mange eldre får ikke tilstrekkelig ernæring eller hydration og dette gjør deres demens verre. Det er nødvendig å tilby mat i en form de kan tolerere og nyte. Sørg for at de har rikelig med vann eller annen drikke tilgjengelig, slik at de kan tar slurker med væske ofte. Etablere et mønster av å bistå personen på toalettet for å minimere ulykker. De eldre har problemer med inkontinens ikke forårsaket av demens, men på grunn av begrenset mobilitet, sykdom og tap av tone til blæren og tarmer. Bruken av en voksen beskyttende undertøyplagg slik som Depends eller spesielle putene kan hjelpe til med problemet med inkontinens.
Viktigst, medisiner må gis på en konsekvent tidsplan. Dette er for å sikre at medisinen er tatt som foreskrevet og oppnår den aktuelle blodnivå i kroppen. Dette er spesielt viktig med hjerte- og anti-anfall medisiner.

Miljøverndepartementet

Først sørge for at eldre person miljøet er trygt både for ham og for ham. En vanntett madrass pad vil gå langt i å holde ulykker fra å ødelegge hans seng. Alltid holde sin rullator eller stokk i armene nå. Hvis badet er langt fra soverommet hans, vurdere å bruke en natt kommode. Sørg for at gulvet er sikker og fri for hindringer. Bruk en dusj stol for bading. Holde en beholder med vann eller annen drikke for hånden vil oppmuntre ham til å drikke tilstrekkelig væske. Hvis personen er forvirret mesteparten av tiden, må du gi ut hans medisiner for ham så han ikke glemmer å ta dem eller ta for mange.
I forhold til rommet hans, sørg for at det er tilstrekkelig opplyst og er lys og trivelig. Ingen gjør det bra i et dystert miljø. Hold verdifulle elementer i vanlig skue slik at personen kan ha glede av dem. Gi personen med elementer som er nødvendig for ham å delta i aktiviteter han nyter, for eksempel bøker for lesing eller strikkepinner og garn.
Trening og fysisk aktivitet er svært viktig for alle eldre voksne. Det bidrar til å opprettholde muskel tone og bedrer blodsirkulasjonen. Selv en kort spasertur utenfor kan hjelpe stemningen av en pasient med demens.
Endelig inkludere ham i livet ditt og oppmuntre andre familiemedlemmer til å samhandle med ham. Sett av tid som er strengt for ham, slik at du kan kreve tid for deg selv når du trenger det.

Konklusjon

Husk at demens og den resulterende oppførsel er ikke den personens feil. Hun er ikke å gjøre ting å irritere eller sinne deg. Hennes oppførsel er et resultat av forverring av hennes mentale tilstand og ikke en overlagt handling.
Mest eldre har akseptert sin dødelighet og vet de kommer til å dø av noe. Men ikke eldre voksne ikke frykter døden så mye som de frykter demens, miste kontrollen over sine liv og blir plassert på et sykehjem.
Den beste måten å ta vare på en eldre person med demens er med vennlighet og medfølelse. Møte hver dag med humor og forståelse. Behandle den personen som en velkommen og positive aspekter av livet ditt, ikke en byrde. Viktigst, ta vare på deg selv slik at du kan ta vare på henne.