Digidexo.com

Hva du skal gjøre hvis du svelger en tannbro

Hva du skal gjøre hvis du svelger en tannbro


Noe merkelig skjedde. Du var lystig spise egg salat på en bagel når plutselig du skjønte noe av tennene manglet. Hvis de var tenner som var del av en tannbro, og broen er ingensteds å bli funnet, oddsen er du svelget enheten. Mens tanken kan gjøre deg panikk, kan du bruke noen tid testet strategier for å håndtere situasjonen.

Vent

Du kan rett og slett ikke gjøre noe. Brua vil naturlig passerer gjennom systemet innen tre eller fire dager. Du ville bare gjøre deg selv skade ved å prøve å fremskynde prosessen ved å ta avføringsmidler eller tvinge deg selv til å kaste opp. Med mindre broen er særlig stor, for eksempel nesten på størrelse med et komplett sett av tannproteser, er det sannsynlig vil komme ut uten komplikasjoner. Det kan være lurt å bestille en ny bro, som den gamle vil være ganske ekkelt. Men med riktig sterilisering, kan det brukes om igjen.

X-stråler

Hvis din bro var spesielt stor eller du er typen til å bekymre deg, kan du få en X-ray for å finne broen. Broer som vises best i X-stråler har metall vedlegg, men selv de uten metall kan ofte bli oppdaget. Avhengig av deres størrelse, kan de åpenbarer seg foran en del av tarmen eller annet organ. Hvis legen bestemmer brua utgjør ingen fare, du kan slappe av. I sjeldne tilfelle, er broen fast i en potensielt skadelig spot, må du kanskje oppsøke en kirurg.

Kirurgi

Som nevnt før, broen vanligvis vil passere gjennom systemet i flere dager. Hvis, derimot, er du plutselig beset med sterke magesmerter, en hals blokkering eller følelsen av at du ikke kan svelge eller puste, leder for legevakten. Selv om slike tilfeller er svært uvanlig, kan de skje. Selv om det ikke er blokkerer halsen eller tarmen, kan en bro seg fast i et farlig sted eller rive et internt organ.