Digidexo.com

Hvordan virker en allergisk reaksjon Årsak Hives?

Elveblest er kløende, røde, hovne renner på huden som kommer og går, vanligvis i en relativt kort tidsperiode. En enkelt bikube er vanligvis en reaksjon på en ekstern irriterende, slik som en insektbitt. Flere elveblest er vanligvis en allergisk reaksjon på noe internt, slik som mat, medisiner eller infeksjon. Stress eller ekstrem kulde eller varme kan også forårsake elveblest, som kan utsettes for sollys eller kraftig mosjon.
Men blant de vanligste årsakene er allergi mot mat som skalldyr, bær, egg og nøtter; eller medisiner som antibiotika, kan sulfa og aspirin.Hives varierer i størrelse og vanligvis vises på hals, armer, ben og overkropp. Omtrent 20 prosent av befolkningen opplever elveblest på et eller annet tidspunkt i løpet av livet.
Pollen og katt dander er også vanlige gjerningsmennene.

Elveblest oppstå når et kjemisk stoff i kroppen, hovedsakelig histamin, blir frigjort fra cellene dypt inne i huden. Av grunner ikke klare å leger og allergispesialister, reagerer kroppen på en irriterende eller stimuli. Noen ganger reaksjonen er kort, varer bare noen få minutter.

Is eller en kald kompress kan lette ubehag. Men noen ganger kan de hives vare i flere dager, som krever behandling med et antihistamin. Langvarig utbrudd bør vurderes av en lege, som kan utføre en rekke tester for å prøve og finne den skyldige. Prøv å ikke skrape det berørte området for å unngå ytterligere irritasjon eller infeksjon. Slites løs komfortable klær som ikke vil legge press på området.
Når allergenet er bestemt, er den beste behandling for å unngå det som forårsaket problemet i første omgang. Du kan også holde antihistaminer på hånden i tilfelle en fremtidig utbrudd.