Digidexo.com

Hva kan forårsake død av hjerneslag?

Ifølge StrokeCenter.org, er hjerneslag den tredje vanligste dødsårsaken i USA. Komplikasjoner av et slag, som for eksempel hjerteinfarkt, blodpropp og aneurismer, kan øke risikoen for å dø av hjerneslag.

Stroke

Et slag er forårsaket av en avbrutt strøm av blod til hjernen eller ved en burst blodkar i hjernen. Blood forsyner hjerneceller med oksygen, uten noe som dør hjernecellene.

Symptomer

Symptomer på hjerneslag oppstår plutselig og kan omfatte nummenhet, forvirring, svekket tale, problemer med å se og gange, svimmelhet og hodepine.

Priser

Ifølge eMedicineHealth.com, vil 30 prosent av personer som har et slag dø av det. Ifølge MayoClinic.com, er hjerneslag mer sannsynlig å forårsake død hos kvinner enn hos menn.

Blood Clot

Ifølge Medicinenet.com, pulmonær emboli, som er forårsaket av en blodpropp i lungene blokkering, kan forårsake død etter et slag.

Heart Attack

Hjerneslag er forbundet med fatal hjertesykdommer, inkludert hjerteinfarkt og hjertesvikt. Et hjerteinfarkt kan forekomme samtidig med et slag eller tett etter.

Brain aneurisme

I noen tilfeller kan et slag kan være forårsaket av en hjerne aneurisme. Ifølge American Heart Association, et slag i forbindelse med en hjerne aneurisme vil trolig føre til døden.