Digidexo.com

Moxifloxacin Treatment

Moxifloxacin er det generiske navnet på en reseptbelagt medisin. Avelox er et felles merkenavn av dette legemidlet. Det er klassifisert som et antibiotikum, og er en del av øygruppen som kalles fluorokinoloner. Den brukes for behandling av forskjellige typer bakterieinfeksjoner. Det behandler bronkitt, lungebetennelse, og hud, sinus og mageinfeksjoner (som alle skyldes bakterier).

Primær bruk

Moksifloksasin brukes til å stanse vekst og spredning av bakterier som forekommer som et resultat av bakterieinfeksjoner. Det gjør den ved å drepe alle bakterier ansvarlig for infeksjonen. Som et antibiotikum, er det bare brukt for behandling av bakterielle infeksjoner, og kan ikke brukes for å behandle virale seg, slik som influensa og kulde.

Bruk

Moxifloxacin kommer i tablettform og gis oralt. Medikamentet er ment å bli brukt for en varighet på mellom fem og 21 dager i de fleste tilfeller, avhengig av typen av infeksjon den enkelte behandling. Moxifloxacin kan tas med eller uten mat. Medisinen bør tas på omtrent samme tid på daglig basis. Kun den anbefalte dosen beløpet skal tas.

Andre medisinske tilstander

Bortsett fra bakterielle infeksjoner, er moksifloksacin også brukt som et behandlingsalternativ for ulike andre medisinske tilstander, som for eksempel endokarditt, en infeksjon som involverer hjertets ventiler og fôr, og tuberkulose. Det kan også forebygge, håndtere og behandle miltbrann, som er en alvorlig infeksjon. Miltbrann kan forekomme i individer som har vært utsatt for de bakterier i luften. Moxifloxacin behandler ofte miltbrann når andre medisiner ikke er tilgjengelig for bruk.

Mindre bivirkninger

Behandling med Moxifloxacin kan produsere noen generelt mindre bivirkninger. Disse bivirkningene inkluderer sår på tungen eller innsiden av munnen, kvalme, oppkast, diaré, magesmerter, tørr munn, hvite flekker i munnen, gass, forstoppelse, vaginal svie eller kløe, halsbrann, smaksendringer, tap av matlyst, svakhet, hodepine og svetting. Hvis disse bivirkningene vedvarer eller blir verre over tid, søke medisinsk hjelp.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av Moxifloxacin behandling er uvanlig. De bør imidlertid forekommer, er det viktig å søke legehjelp så snart som mulig. Disse alvorlige effekter har en hard tid å svelge eller puste, ekstrem diaré (blodig eller vannaktig avføring), tap av bevissthet, halsen eller i ansiktet blir hoven, elveblest, utslett, kløe, forvirring, desorientering, kortpustethet, blekhet, suicidale følelser, uro, nervøsitet, angst, rastløshet, mørkere farge på urinen, ekstrem utmattelse, peeling eller blemmer i huden, feber, ledd eller muskelsmerter, depresjon, å være mistenksom og ikke stole på andre, unormal blødning eller blåmerker, pounding, uregelmessige eller raske hjerterytme, hallusinasjoner, mareritt, kramper, besvimelse, svimmelhet, svakhet, nummenhet, smerter, prikking eller brenning av ben, føtter, armer eller hender, har en hard tid fallende og gjenværende sove, og gulfarging av øyne eller hud .