Digidexo.com

Informasjon om hypertensjon hos nyfødte

Informasjon om hypertensjon hos nyfødte


Hypertensjon hos nyfødte barn er kjent som Vedvarende pulmonal hypertensjon hos nyfødte (PPHN), og mens det er en sjelden tilstand som er vanligvis diagnostisert ved fødselen, er det en alvorlig tilstand som kan føre til dødelige komplikasjoner. PPHN er vanligvis en treatable og potensielt reversibel tilstand, men en liten prosentandel av barn kan utvikle hjerte-og lungesykdommer og utviklingshemming.

Årsaker

Når en baby er i mors liv det er ikke avhengig av lungene å puste. I stedet er oksygen føres til babyen gjennom placenta. Når navlestrengen blir kuttet på tidspunktet for fødselen, barnets lunger fylles med luft, og det begynner å puste på egen hånd. Lungearterien, kjent som ductus arteriosus, som sender blod til babyens hjerte mens i livmoren, bør lukke på tidspunktet for fødselen. Når denne arterien ikke lukkes, betyr blodstrømmen ikke kommer til barnets lunger, forårsaker utilstrekkelig oksygen i hjertet og andre organer, i henhold til Barnesykehuset nettside. Lungebetennelse og visse hjertelidelser, inkludert bilyder, kan også bidra til utvikling av PPHN.

Symptomer

En baby med PPHN er vanligvis født i nød. Mange babyer med PPHN er også for tidlig og så lungefunksjon ville være utilstrekkelig for barnet å puste på egen hånd. Andre symptomer er pustevansker, økt hjertefrekvens og rask pust. Fargen på babyens hud kan også vises blå på grunn av slike lave oksygennivåer.

Diagnose

Det finnes en rekke tester som legene kan utføre for å enten bekrefte eller utelukke PPHN. Blodprøver kan avgjøre om barnet har en tilstrekkelig mengde oksygen i blodet, X-stråler og ultralydundersøkelser kan bestemme helsen til hjertet og lungene, og elektrolytt testene kan bestemme mengden av mineraler som er i babyens blod, heter det Barnas Hospital nettside.

Behandling

Det første skritt i behandling av PPHN er å levere så mye oksygen som mulig til barnets lunger. Nyfødte med PPHN er vanligvis plassert på ventilatorer for en primær tilførsel av oksygen. Leger kan også administrere nitrogenoksid som kan øke blodstrømmen til lungene. De fleste nyfødte med PPHN må plasseres i en neonatal care unit i kritiske omsorg før de viser tegn til bedring.

Prognose

For mange nyfødte er med PPHN, kan tilstanden bli reversert. Babyer som forholdene er mer alvorlig kan lide av alvorlige komplikasjoner og sykdommer. Lungesykdom, utviklingshemming, talevansker, kramper og hørselsproblemer er alle mulige komplikasjoner fra PPHN.