Digidexo.com

Hva er gjort i Neonatal Lysbehandling?

Hva er gjort i Neonatal Lysbehandling?


Neonatal lysbehandling er en medisinsk prosedyre som bruker fluorescerende lys for å kurere gulsott --- overflødig bilirubin i blodet --- hos nyfødte spedbarn. Hvis barnet ditt har blitt diagnostisert med gulsott, spesielt utstyr, inkludert lamper, tepper og telt, hjelpe konvertere bilirubin til skjemaer som babyen kan behandle. Neonatal lysbehandling kan administreres på sykehuset, men barnet kan også bli behandlet hjemme med portable fototerapi utstyr.

Bilirubin

Bilirubin er et produkt av nedbrytning av røde celler. Den er behandlet av leveren og utskilles i gallen. I motsetning til eldre barn og voksne, kan nyfødte ikke behandle og skille ut bilirubin effektivt. Bilirubin er tilstede i blodet, i hudens små blodkar og i hud og underhud vev, noe som resulterer i avslørende gulfarging av huden.

Bililights

Bililights er lyse, blå lysrør som er plassert over en gulsott baby og brukes vanligvis på sykehuset. Annet enn fôring, endring og bad ganger, bør barnet forbli konstant eksponert for bililights for det foreskrevne antall dager. Vanligvis behandling med bililights varer i tre til sju dager.

Biliblanket

Legen din kan forskrive en Bili-teppe eller en lysbehandling telt for behandling av en gulsott baby hjemme. Biliblankets og telt er laget av vevd optisk fiber, som når du befinner deg eller plasseres direkte på baby, direkte innkommende lys til babyens hud. Babyen kan sove på teppe hvis rundt-the-clock behandling er foreskrevet av barnelege.

Forbedring og Cure

En svekkelse av den gule fargetone i babyens hud er bevis for at lysbehandling fungerer. Imidlertid vil sykehuset eller legen din teste babyens blod for å se etter normal bilirubin nivåer.

Risiko

Lysbehandling har blitt brukt som den viktigste måten å behandle gulsott hos nyfødte siden 1950-tallet og regnes som svært trygt. Vernebriller eller gardiner beskytte barnet mot potensiell øyeskade, og motstridende studier debatt om lyseksponering fra lysbehandling bidrar til hud uregelmessigheter senere i livet.