Digidexo.com

Hva er kløe krabber?

"Kløe krabber" er et slanguttrykk for Pthirus pubis, vekslet kjent som kjønnshår lus, krabbe lus eller bare krabber. En type parasitt, krabber får navnet fra likhet til små krabber, komplett med miniatyr klør som de forstå verts offerets hår. Krabber lever bare på mennesker, og foretrakk den kjønnshår, men er tidvis funnet i skjegg, øyenbryn, armhulene eller hvor som helst grovt hår er til stede. Krabber, som begrepet "kløe krabber" antyder, l at du skal klø - mye.

Kjønnshår Krabber

Krabber er en av tre typer lus som hjemsøke mennesker: kropp lus, hodelus og kjønnshår lus. Oppkalt etter kroppen området bebodd, kan kjønnshår lus tidvis finnes i hår på hodet. Omtrent på størrelse med et sesamfrø krabber er synlig for det blotte øyet så liten brun til grå flekker; de kan selv bli tatt for en fregne eller muldvarp før de begynner å bevege seg. Krabber har en single-minded mål i livet: å drikke blodet ditt, og til å reprodusere.

Matvanene

Krabber vokse fra egg scenen - kalt en nit - til voksenlivet, helt avhengig av den menneskelige verten hvorpå det strømmer; både larver og voksne vil dø innen en dag hvis de faller av verten fordi de trenger varme og fuktighet som verten gir. I voksen alder, krabber begynne fest for alvor, noe som gjør et måltid av vertens blod hver fire til åtte timer. Krabber, som alle lus familiemedlemmer, er vertsspesifikke og kan ikke overføre fra mennesker til andre dyr.

Reproduksjon

Hunnkrabbe trenger blod måltider for å utvikle egg, som de deretter lime inn på hårene på den menneskelige vert. Omtrent på størrelse med en pin-nål hodet, nits vise seg vanskeligere å få øye på, og enda vanskeligere å fjerne. Voksen krabbene lever omtrent en måned, og i løpet av denne tid kan det kvinnelige lå 20-til-30 egg hver. Nye nits raskt klekkes, vokser gjennom nymfe stadiet - barndom - og til voksen alder, når livet syklusen begynner på nytt.

Symptomer

Innen du begynner kløe, eksponering for krabbene skjedde to eller tre uker tidligere. Intens kløe, kalt pruritus, forårsaket av kroppens allergiske reaksjon, er det vanligste symptomet og ofte viser seg verst om natten. Blåaktig-grå merker, røde flekker, klumper og tegn på irritasjon også skyldes krabbens bite. Lukk inspeksjon vil avdekke små krabber og luseegg i tegnet området.

Behandling og forebygging

Mange helsearbeidere anser krabber en seksuelt overførbar sykdom, siden de vanligvis spres gjennom intim kontakt. De kan til og med overføre fra genital regionen til skjegg og øyenbryn under oral sex. Imidlertid kan ikke-seksuell kontakt overføre krabber gjennom infiserte håndklær, klær eller ark og til og med toalettseter - selv om uvanlig. The Centers for Disease Control og Preventions foreslår å bruke permetrin kremer, tilgjengelig i over-the-counter produkter eller reseptbelagte legemidler for å behandle krabber. Barbering hjelper også eliminere krabber, men er strengt tatt ikke nødvendig. Vask sengetøy, klær og andre forurensede elementer for behandling for å bevise vellykket. Behandle seksuelle partnere for å hindre re-angrep, og oppsøke lege hvis infeksjon resultater.