Digidexo.com

Hva er noen behandlinger for akne Blackheads?

Blackheads er en skjemmende form for akne. Det er mange forskjellige behandlinger som forebygge og behandle hudormer, inkludert hjemmelaget rettsmidler, over-the-counter kremer og reseptbelagte legemidler. Ikke hver behandling vil være effektiv for alle, så eksperimentere med noen å se hva som fungerer best for din hudtype.

Hudormer

"Blackhead" er et annet begrep for en tilstand som kalles en åpen comedone. Blackheads er et vanlig symptom på akne. De er tette hårsekken porene. Den svarte utseende kommer fra talg olje og døde hudceller inne i porene. I kontrast, whiteheads (kviser) er lukkede komedoner.

Årsaker

Menneskelig hud er dekket i små kjertler som kalles talgkjertler. Disse kjertlene produserer en fet stoff som kalles sebum, som gjør huden myk og smidig. Produksjonen av sebum er regulert av kjønnshormoner som kalles androgener. For mye sebum tresko porene som inneholder hårsekker. Når døde hudceller bygge opp i porene, de forårsake hudormer. Blackheads er en yngleplass for bakterier som forårsaker infeksjon og hevelse.

Exfoliating

Den enkleste måten å forebygge og behandle hudormer er ved peeling huden din på en jevnlig basis. Dette vil holde de døde hud celler fra å bygge opp i porene. Det er tre hovedmåter å gjøre dette på: Bruk en medisinert ansiktsvask som inneholder små partikler som eksfoliere huden din; bruke en spesiell skurerondell eller pensel (et godt alternativ for folk som ikke har tørr og sensitiv hud); eller bruke en eksfolierende maske som inneholder glykolsyre som brenner av den aller øverste laget av huden din, fremme sloughing av døde celler. Du kan kjøpe alle tre produktene over disk på de fleste apotek.

Vann

Har du lagt merke til at du huden bryter ut mer hvis du tilbringer mye tid i en luftkondisjonerte rom? Det er fordi luften er svært tørr, forårsaker talgkjertlene i huden til å produsere mer talg for å kompensere. Du kan avhjelpe problemet fra utsiden ved hjelp av en fuktighetskrem, men som kan blokkere porene. Et bedre alternativ er å fukte fra innsiden av drikkevann. Dette vil holde huden myk og Komedoner-fri, pluss bedre resten av din helse.

Andre behandlinger

Det er mange produkter på markedet utviklet for å behandle og forebygge hudormer. Prøv en medisinert ansikt vask som inneholder salisylsyre, som fremmer sloughing av døde hudceller. En leiremaske vil absorbere talg som er clogging porene. Dekke det berørte området og la den i 20 minutter før du skyller. Tea tree olje er en naturlig antiseptisk. Det dreper P. acnes bakteriene som hekker inne hudormer. Du kan enten kjøpe et produkt som inneholder tea tree olje eller bruke ren eterisk olje. Sistnevnte er ikke anbefalt for personer med sensitiv hud.

Advarsel

Mange prøver å trekke ut hudormer ved å klemme dem. Det kan virke som en god løsning, men ikke gi etter for fristelsen. Klemme kan irritere huden og forårsake arrdannelse. Du kan ende opp med å skyve Komedoner enda dypere inn i huden. Det kan også forårsake infeksjoner hvis hendene ikke er helt ren.