Digidexo.com

Søvnforstyrrelser hos barn

Søvnforstyrrelser hos barn


Søvnmangel påvirker ikke bare voksne, men mange barn er ofre også. Foreldre til barn med søvnforstyrrelser vet alt for godt vanskelighetene involvert med å ha barn med kroniske søvnvansker. Læring årsakene til søvnforstyrrelser hos barn og mulige behandlinger kan bidra til å gjøre "sleep time" en fredelig tid for barnet i livet ditt.

Søvn Krav

Søvnbehovet varierer for barn avhengig av alder, ifølge University of Michigan Health System. Babyer opp til seks måneders alder vanligvis sove åtte til ti timer om natten med flere dagtid naps. Det er normalt for babyer ikke å sove gjennom natten. Søvnsykluser varierer fra lys til dyp søvn, og spedbarn sove lys mye av tiden. Awakening skjer vanligvis i løpet av lett søvn perioden. Et spedbarn går gjennom en søvnsyklus om hver time så hyppig oppvåkning er normalt.

Barn i skolealder krever normalt mellom ni og 12 timer med nattesøvn. Dette er ofte en alder når dårlige søvnvaner utvikle og starten av "sleep deprivation." Et barn uten søvnvansker kan sovne i løpet av 15 til 30 minutter; våkner lett på opphisselse; og holder seg i beredskap under våkne timer. Hvis barnet ditt klager over å bli gjort for å gå til sengs på et bestemt tidspunkt, kan du fortelle henne at du holder henne sengetid på denne timen fordi det er sunt for henne og du vil ha henne til å føle seg bra i løpet av dagtid timer.

Som barn modnes til preteen og tenårene, er det likevel viktig for ham å få den nødvendige mengden av søvn. Barn i denne alderen kreve rundt ni til ti timer med nattesøvn.

Varselskilt

Det er noen røde flagg som kan tyde på barnet ditt har søvnforstyrrelser. Har han sovner hver gang du kjører ham et sted i bilen? Har dere problemer med å vekke henne i morgen? Virker han altfor sliten, sint eller aggressiv? Har hun plutselig "crash" på noen netter mye tidligere enn forventet sengetid? Disse kan alle være tegn barnet opplever søvnforstyrrelser.

Insomnia

Hvis barnet ditt har problemer med å sovne eller forbli sovende, kan han lide av søvnløshet. Det kan vare noen dager eller uker, eller det kan være langsiktig. Problemer som kan føre til søvnløshet hos barn inkluderer kronisk smerte, stress eller mental angst.

Sleep Apnea

Snorking hos barn, som kan være forårsaket av kronisk tett nese eller forstørret adenoids eller mandlene, er ett symptom på søvnapné. Søvnapné betyr barnet ditt er å ha korte pauser i hennes pustemønster. Selv om dette er ofte ikke farlig, kan det føre til dårlig søvnkvalitet. Hvis barnet ditt ikke får søvnkvalitet, kan han dukke trøtt og sløv i løpet av dagen.

Night Terrors

En mer alvorlig søvnforstyrrelser hos barn er natteskrekk. Hvis barnet ditt er å ha natteskrekk, kan hun våken plutselig fra dvale skrek, gråt og ha en rask puls. Nattskrekk kan begynne hos barn rundt 18 måneders alder og vanligvis varer til ca alder 6. "Nattskrekk" må ikke forveksles med mareritt. Under en natt terror, er barnet fremdeles sover. Du bør prøve å ikke forstyrre ham og fjerne objekter i rommet han kan skade seg selv med.

Behandling

Flere metoder er tilgjengelige for å prøve å hjelpe barnet sove bedre. Legen din kan forskrive en søvn hjelpemiddel hvis søvnforstyrrelser er alvorlige. Før ute etter å medisinere barnet ditt til å hjelpe henne sove er det noen andre metoder du kan prøve.

Sove med barnet ditt kan trøste ham inntil hans søvnvansker har gått. Når du føler at det er på tide å "avvenne" barnet borte fra sengen, gjør ham til en pall ved siden av sengen så han er fortsatt nær deg under søvn tid. Så, gradvis flytte ham inn i sin egen seng i samme rom. Til slutt vil han være klar til å sove i sin egen seng på rommet sitt.

Hold en søvn dagbok over ditt barns søvnvaner for en stund. Se på henne søvnmønsteret, tid og lengde på søvn, hvor lang tid det tok henne å sovne og hvor mange ganger hun våknet i løpet av natten. Når du finner et etablert mønster, kan du være i stand til å finne en løsning.