Digidexo.com

Kneet smerte hos barn

Kne smerter er vanlig hos barn og ungdom. Det er mange årsaker --- sykdommer, lidelser og skader --- og cooralating behandlinger. Enkelte problemer krever noe mer enn hvile og over-the-counter smertestillende medikamenter, mens andre trenger ofte kirurgisk inngrep. Med en riktig diagnose og behandling plan, bør barna være i stand til å gå tilbake til normale aktiviteter, fri for smerte.

Sykdommer og lidelser som forårsaker knesmerter

Ifølge Barnas Memorial Hospital i Chicago, ligamentous slapphet (løse leddbånd) rammer opp til 15 prosent av barn. Det kan føre til sine kneledd å gå utover en normal bevegelsesutslag, noe som resulterer i dislocated knær, forstuinger og ligament tårer. Unngå høy effekt aktiviteter kan bidra til å redusere potensielle skader.

Osgood-Schlatter sykdom, vanlig i aktive ungdom, presenterer seg med en øm kul rett under kneet. Smerten øker med visse aktiviteter eller ved berøring direkte. Mens det ikke er noen behandling, lider vanligvis vokse tilstanden i ett til to år. I mellomtiden kan de begrense smerte ved å pakke kneet eller ved hjelp av et kne pad under sport og relaterte aktiviteter.

Osteochondritis dissecans, der et bein fragment skjemaer i kneet, kan forårsake alvorlige knesmerter, hevelse, en låsing av kneleddet eller kneet for å vike. Det krever ofte kirurgi for å reparere.

Parapatellar knesmerter syndrom fører vage smerter i begge kneskålene og forverres av visse aktiviteter som løping, hopping, løfte vekter og gå i trapper. Det er behandlet med hvile, anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen, og styrke øvelser.

Patellar forvridning, mer vanlig hos jenter, fører til at kneskålen for å bli forstuet, eller skli ut av plass. Behandling omfatter lang immobilisering av kneet fulgt av styrke øvelser.

Skader som forårsaker knesmerter

Fremre korsbånd (ACL) er en skade forårsaket av en vanskelig vridning i kneet --- ofte merkbar ved et høyt "pop" --- som oftest oppstår under idrettsaktiviteter. Det krever medisinsk vurdering og ofte kirurgi for å rette det opp.

Leddbånd skader, hovedsakelig fra fotball og fotball, vanligvis forårsake smerte, blåmerker og hevelser. Etter en diagnose av en medisinsk faglig, RICE (hvile, is, kompresjon og elevasjon) anbefales.

En forstuet kneet kan oppstå når tre eller flere leddbånd er skadet. Det krever umiddelbar medisinsk vurdering og eventuelt kirurgiske inngrep.

Frakturer i bein rundt kneet kan skyldes en direkte innvirkning. Medisinsk vurdering og røntgen er nødvendig for riktig diagnose.

Growing Pains

Knesmerter kan også være forårsaket av "voksesmerter", vanligvis forekommer om natten. Til tross for sitt navn, voksesmerter knyttet til særlig aktive dager i stedet for vekst, ifølge American Academy of Pediatrics (AAP). Mens mer vanlig i bena, kan voksesmerter presentere seg rundt knærne. Smerten avtar vanligvis med rubbing, en varmepute og / eller over-the-counter smertestillende midler (ibuprofen eller paracetamol).

Andre årsaker

The AAP anbefaler at kneet smerte kan være forårsaket av juvenil revmatoid artritt eller referert smerte fra hofte eller ryggraden. I tillegg kan kneet smerte være forårsaket av visse typer av beinkreft, slik som osteogen sarkom (også kjent som osteogent sarkom), den mest vanlige form av benkreft og kondrosarkom, en kreft som utvikler seg i brusken, inkludert som kneet .

Advarsel

The AAP råder foreldre at hvis et barn kneet er rød eller hoven, eller om skaden er i konflikt med hans virksomhet, bør foreldre søke medisinsk veiledning.