Digidexo.com

Hvordan takle nyrestein

Nyrestein dannes når kalsium oksalat eller andre kjemikalier i urinen danner krystaller som stikker sammen. De fleste nyrestein er små og passere ut gjennom urinveiene uten innblanding av en lege. Noen mennesker sammenligne smerten av nyrestein til fødsel. Home er det beste stedet å takle smerte og andre symptomer på nyrer steiner.

Hvordan takle nyrestein

Klargjør for sterke smerter når en nyre stein beveger seg inn i urinveiene. Smerten kan komme i bølger og siste minutter eller timer. Du kan oppleve kvalme og selv oppkast.

Ta over-the-counter smertestillende midler, for eksempel aspirin eller ibuprofen, for å hjelpe takle smertene.

Drikk minst 2 qt. vann en dag for å hjelpe steinen passerer raskere. Urinen bør se klart hvis du drikker nok vann.

Forvent en brennende følelse eller blod i urinen ved vannlating. Du kan også føle trang til å urinere oftere. Dette er normale symptomer som ikke krever et besøk til legen.

Catch stein i en sil og ta det med til legen din for analyse. Å vite hvilken type og årsaken til nyrestein gjør det lettere å forebygge nye steiner fra forming.

Juster ditt daglige kosthold for å redusere sjansen for en annen nyre stein forming. Se relaterte eHow tittelen "hvordan å minske risikoen for nyrestein." Ta et daglig tilskudd av citrate er også effektive i nyrestein forebygging.

Hint

  • Kontakt lege dersom du får feber eller frysninger. Dette er indikatorer som en infeksjon kan ha utviklet.