Digidexo.com

Infeksjoner forårsaket av gjær

Infeksjoner forårsaket av gjær


Det finnes en rekke infeksjoner som folk kan få fra gjær. Disse infeksjonene kan være både internt og eksternt. Gjær problemer ofte stammer fra en overvekst av candida, en gjær-lignende sopp som naturlig lever i fordøyelseskanalen, tykktarm og selv på huden. Noen ganger, kan overforbruk av antibiotika, p-piller, dårlig kosthold og til og med klorvann anspore veksten av overflødig candida. Denne tilstanden kalles candidiasis.

Candidiasis

Candidiasis er en intern gjær infeksjon som kan føre til giftige oppbygging i kolon så vel som parasitter. Selv om bakterier i tykktarmen bekjempe gjær, dør de i prosessen. Dette kan skape et miljø som er mer egnet for parasitter. Disse parasittene lever av gjær. Og når gjæren dør, det skaper giftstoffer. Hvis venstre ubehandlet, kan gjær, giftstoffer og parasitter inn i blodbanen og invadere celler og organer. Candidiasis er ofte den skyldige i andre gjær infeksjoner. Det kan også forårsake hodepine, muskel og leddsmerter, gastritt og til og med autoimmune sykdommer (dvs. fibromyalgi, kronisk utmattelsessyndrom).

Genital gjær infeksjoner

Både menn og kvinner får genital gjær infeksjoner. Vaginal gjær infeksjoner kan føre til svie, kløe og smerte. Kvinner får ofte en tykk utflod som cottage cheese, som kan ha en stiv lukt. Menn kan også ha lukt og kløe på deres pungen eller penis. En mannlig gjær infeksjon fører ofte tørr og sprukken hud på penis etter ereksjon. Penis kan også ha små rødlige støt eller blemmer. Menn som drikker mye øl er utsatt for penile gjær infeksjoner. Både menn og kvinner kan spre gjær infeksjoner til sine samarbeidspartnere gjennom samleie. Nystatin kremer er ofte foreskrevet for både menn og kvinner til å drepe gjær.

Munn eller trøske

Thrush er en gjær infeksjon som påvirker slimhinnene i munnen. Personer med trost har ofte hvitt, kremfarget eller gule flekker i munnen. Selv om disse plassene ikke forårsaker smerte, kan de blø hvis man prøver å skrape dem av. Babyer og folk med dårlig kosthold, diabetes og kreft kan være spesielt utsatt for trost. Thrush er normalt behandlet med orale anti-soppsuspensjoner, pastiller eller tabletter.

Ringorm

Ringorm er en soppinfeksjon som kan vises på baken, hodebunn, lysken eller føtter. Ringorm vanligvis vises som kløende, røde, hevet eller skjellende flekker i huden. Barn er utsatt for ringorm, men voksne kan få det, også. Folk kan få det fra dusj eller basseng overflater, kjæledyr, uvaskede klær, eller fra å bruke andres Combs. Ringorm kan forebygges ved å holde huden og føttene tørre og rene, og ved å vaske håret etter å få en hårklipp.

Fotsopp

Fotsopp (tinea pedis) er en vanlig fot problem forårsaket av en gjærsopp. Fotsopp vises vanligvis mellom tærne og på toppen av dem. Flertallet av befolkningen har blitt påvirket av fotsopp på et tidspunkt i livet sitt. Gjær kan bosette seg i mellom tærne når trange sko gni mot føttene. De blir tørre og sprukne. Dette, kombinert med svetting, kan gjøre en utsatt for fotsopp. Folk kan forebygge fotsopp ved å holde føttene tørre etter å ha jobbet ute og etter dusjing og bading.