Digidexo.com

Syreholdig mat & Alkaline Foods

Alkaliske dietter Helse stress spise mat som fremmer sunn pH-nivåer i kroppen. Teorien hevder at kroppen er svakt alkalisk; derfor spise mat som fremmer en syrlig-alkaliske balanse vil forbedre helsen, redusere risikoen for hjerte-relaterte lidelser og forbedre den generelle livskvaliteten. Det er en lærekurve forbundet med dietten, så mange sure matvarer ikke er intuitivt tenkt som surt.

Slik fungerer det

Mange mener at alkalisk kosthold stabiliserer kroppens pH-nivåer. Den pH-nivå er måling av den alkaliske til sure forhold. En sunn pH balanse nøytraliserer syre og fjerner den fra kroppen. Alkaliske og sure produseres naturlig i kroppen, og ved hjelp av de matvarer som forbrukes. Når alkaliske nivået er for lavt, frarøver kroppen næringsstoffer fra vitale organer. Hvis alkaliske nivåene ikke er gjenopprettet, penetrerer syre vev og fører til en tilstand som kalles acidose. Mange leger tror acidose er en faktor i utviklingen av vanlige lidelser og sykdommer.

For å opprettholde en sunn pH balanse, eksperter anbefaler en diett som består av 75 prosent alkaliske matvarer og 25 prosent sure matvarer. En pH-balansen under 7 er ansett å være surt, er en pH-balanse på 7 nøytral og en balanse på 7,1 eller høyere er en sunn alkalisk-syrebalanse.

Alkaline Foods

Listen over alkaliske vennlige grønnsaker inkluderer artisjokker, asparges, rødbeter, brokkoli, rosenkål, kål, gulrøtter, blomkål, selleri, gressløk, agurk, hvitløk, grønne bønner, grønnkål, purre, salat, løk, erter, reddiker, rødkål , spinat, neper, brønnkarse, hvete og bygg gress. Alkaliske vennlige frukt inkluderer avokado, grapefrukt, sitron, lime, tomat, rabarbra og vannmelon. Korn, nøtter og frø som produserer alkaliske forholdene i kroppen inkluderer mandler, bokhvete, spisskummen frø, linser, lin, sesam, spelt, spouted, solsikkefrø og gresskar. Andre matvarer gunstig for en sunn pH balanse er kokos og olivenoljer, hummus, alfalfa, kikert, brokkoli, litt reddik, grønne bønner, soya og hvetespirer. Drinker inkluderer mandel melk, sitron vann, urtete, destillert og ionisert vann, ikke-søtet soyamelk og grønnsaksbuljong.

Surt Foods

Listen over sure matvarer er betydelig lengre. Noen av disse matvarer er normalt ikke tenkt som sure matvarer. For eksempel, ost, egg, iskrem, melk og yoghurt er alle på syrlig mat listen. Sure matvarer med høyt protein inkluderer biff, kylling, skalldyr, lam, svin, mest sjømat og kalkun. Tomater og tomater-baserte produkter er forbudt eller begrenset fra alkaliske dietter, som er kunstige søtstoffer, brød, honning, mettet fett og hydrogenerte oljer, eddik og søtsaker. Alkoholholdige drikker, brus, kaffe, fast food, fruktjuicer, mikrobølgeovn måltider og ikke-urtete er kategorisert som sure matvarer.

Fordeler

Spise en diett på 25 prosent sure matvarer og 75 prosent alkaliske matvarer kan bidra til lavere kolesterol, redusere stress og forbedre funksjonen av immunsystemet. I tillegg fremmer dietten sunne matvaner.

Ulempene

Det finnes ingen vitenskapelig dokumentasjon som støtter påstandene om at å spise mer basisk mat bedrer helsen. Kategorisere mat er ikke opplagt i det alkaliske diett som det er i andre dietter. Også er kostholdet ikke så fleksibel som andre dietter, som kan gjøre spise ute eller servering på sosiale utflukter vanskelige.