Digidexo.com

Matvarer for forstoppelse Relief

Forstoppelse kan være både ubehagelig og en mild helse bekymring. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, kan du ha forstoppelse "hvis du har tre eller færre avføringer i uken eller hvis avføringen er hard, tørr, smertefull eller vanskelig å passere." Heldigvis, kan maten du spiser har stor innvirkning på forstoppelse, og kan bidra til å forhindre og lindre forstoppelse.

Vann

Mens vannet er ikke en "mat" av alle standarder, er det noe du forbruker, og en av de beste tiltakene mot forstoppelse. For å oppnå lindring av forstoppelse en person bør drikke store mengder vann og å unngå dehydratiserende væsker slik som koffein og alkohol.

Frukt

Frukt er høy i fiber, noe som bidrar til å flytte mat gjennom fordøyelsessystemet. Kroppen ikke fordøye fiber, men i stedet fester seg til andre matvarer og hjelper presse dem gjennom systemet, endelig forlater kroppen i form av avføring. Frukt har også den ekstra fordelen av et høyt vanninnhold, som også vil hjelpe hydrat en forstoppet person.

Helkorn

Begrense enkle sukkerarter, som inkluderer grunnleggende, hvite, raffinerte mel og sterkt bearbeidet brødvarer og kornprodukter. I stedet velger hele korn brød. Du kan identifisere en hel korn ved å se på ingredienslisten, som skal inneholde hele korn (eller hel hvete) mel blant de første ingrediensene. Hele korn er en god kilde til uløselig fiber, som hjelper til med fordøyelseskanalen. Unngå topping ditt brød med mye kjøtt og ost, som vil bidra til forstoppelse, og i stedet velger en liten mengde peanøttsmør, syltetøy, gelé, eller annen spredning.

Grønnsaker

Grønnsaker, som frukt, hjelp i forstoppelse lettelse. Alle grønnsaker vil bidra med forstoppelse lettelse, men spesielt effektivt er brokkoli, spinat, blomkål og kål. Grønnsaker kan spises kokt eller rå avhengig av hva du foretrekker. Hvis du koker grønnsaker, begrense salt, smør og ost.

Andre hensyn

I tillegg til mat som du kan spise for å lindre forstoppelse, det er andre tiltak som kan iverksettes. Øvelsen vil hjelpe hjelpemiddel i forstoppelse lettelse og forebygging. Også tillate deg selv nok tid til å gjøre din avføring og prøv å ikke "hold it" for lenge. Til slutt, unngå bruk av avføringsmidler med mindre legen din sier at du skal bruke dem. I stedet for avføringsmidler, gjøre endringer i livsstil og innlemme de ovennevnte matvarer i kostholdet ditt slik at kroppen kan justere naturlig og begynne å produsere regelmessig avføring.