Digidexo.com

Slik unngår du at kolon polypper

Slik unngår du at kolon polypper


Et kolon polypper er en svulst som vokser i slimhinnen i tykktarmen din. Selv om de er vanligvis godartet, kan noen bli kreft. Som polyppen blir større, vil risikoen for kreft er høyere. Det kan bli fjernet i løpet av en koloskopi mens du er bedøvet. Det finnes måter å hindre dem fra forming.

Slik unngår du at kolon polypper

•  Spis frukt og grønnsaker som inneholder antioksidanter. Disse inkluderer appelsiner, jordbær, gulrøtter, paprika, kål, rosenkål og brokkoli.

Sørg for at du får minst 400 mikrogram folsyre daglig fra kosten eller fra en multivitamin eller folsyre supplement. Eksempler på mat som inneholder folsyre er bladgrønnsaker, lever og noen forsterkede frokostblandinger.

Legg ved fiberrike matvarer i kostholdet ditt som hele korn og kornprodukter. Foruten å senke risikoen for kreft polypper, har fiber mange andre helsefordeler.

Sørg for at du får nok kalsium. Den regulerer cellevekst. Du bør få 1000 mg daglig, og etter menopause, kvinner bør få 1500 mg daglig for å redusere risikoen for osteoporose.

Ikke røyk. Røykere er på et høyere risiko for kreft polypper.

6. Vær aktiv. En aktiv livsstil, inkludert trening, sammen med et sunt kosthold kan redusere risikoen for alle krefttilfeller.