Digidexo.com

Minne og Alzheimers sykdom

Minne og Alzheimers sykdom


Som vi alder, vi oftere glemmer vanlige ting, som hvor bilnøklene er. Det tar også lengre tid å huske ting som vi blir eldre. Hukommelsesproblemer som dette er mer en plage, og er ikke alvorlig. Hukommelsestap som begynner uten advarsel eller som forstyrrer din evne til å utføre dagligdagse oppgaver kan bety at du har et mer alvorlig problem som Alzheimers sykdom.

Minne

Minne er informasjon som er lagret i ulike deler av hjernen. Det er de siste minnene, som inkluderer ting som hva du gjorde i morgen eller navn på folk du nettopp har møtt. Dette er minnet som er berørt først med Alzheimers sykdom. Den delen av hjernen er ansvarlig for denne type minne er hippocampus. Hippocampus er som et arkivskap. I Alzheimers sykdom, er det ødelagt. Informasjonen kommer inn i hjernen din, men det er ikke innlevert riktig. Som Alzheimers sykdom forverres, er det ingenting som skjer kortsiktig husket. Informasjon som er lagret i fjernkontrollen eller langtidshukommelsen forblir intakt først i Alzheimers sykdom. Til slutt disse minnene er tapt også.

Aldring

Som vi alder, begynner vi å miste noen hjerneceller på en gang. Kjemikaliene hjernen vår trenger å kommunisere nedgang. Disse tingene påvirker våre minner. Også, som vi alder hvordan hjernen lagrer informasjonen endres, noe som gjør det vanskeligere å huske hva som er lagret i hjernen vår.

Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdom ødelegger deler av hjernen. På grunn av dette er det en jevn tap av hukommelse over tid. Alzheimers sykdom påvirker også din tenkning, taler, dømmekraft og atferd. Denne sykdommen vokser alltid verre ettersom tiden går. Akkurat hvor raskt dette skjer, og akkurat det mentale funksjoner påvirkes varierer fra person til person.

Årsaker

Alzheimers sykdom oppstår på grunn av endringer i hjernen, men det er fortsatt ikke klart hva som forårsaker disse endringene. Mengden av kjemiske budbringere eller signalstoffer reduseres. Det er også en opphoping av unormale proteiner som kan være ansvarlig for nedgangen i nevrotransmittere.

Risiko

Som vi alder, vår risiko for å lide minneproblemer fra Alzheimers sykdom øker. Hvis du har en familiehistorie med Alzheimers sykdom, er risikoen for å få den øker. Også, hvis du bor en usunn livsstil, sjansene for å få Alzheimers sykdom øker.

Diagnose

Hvis du har alvorlige hukommelsesproblemer, er det viktig å få en nøyaktig diagnose, fordi de vanskeligheter kan være forårsaket av en mulig å behandle tilstand og ikke av Alzheimers sykdom. For å vurdere tilstanden din for å se om det er Alzheimers sykdom, vil legen spørre om din nåværende generelle helse og hvordan den er annerledes enn tidligere. Han vil da gjøre en fysisk eksamen og da har du utfører enkle hukommelse og mentale oppgaver. Din Undersøkelsen vil omfatte blodprøver og en CT scan. Avhengig av resultatene fra disse prøvene kan legen også krever at du har en MR eller PET-scan av hjernen.

Minne Hjelpere

Enten du har Alzheimers sykdom eller ikke, er det noen ting du kan gjøre for å huske ting, og faktisk hjelpe minnene forbli intakt lenger. Holde lister vil hjelpe deg å huske ting. Også, etter en rutine som gjør sjansene for å minne om hva som kommer etterpå bedre. Hvis du gjør foreninger, som å merke seg likheten av et nytt bekjentskap til en fetter med samme navn, vil sjansene for å huske navnet på personen neste gang du ser henne er bedre. Ved å ha et bestemt sted for viktige elementer, for eksempel å sette nøklene i en bolle ved inngangsdøren, hjelpe deg til å finne dem når du trenger dem.

Til slutt enda minne hjelpere ikke fungerer for de med Alzheimers sykdom, som det er fortsatt ingen kur.