Digidexo.com

Pjokk med knesmerter

På grunn av deres høye aktivitetsnivå, de fleste småbarn opplever knesmerter på anledningen. Hvis de forblir glad og leken, er det sannsynlig å være forbigående sårhet fra overforbruk. Knesmerter som forstyrrer barnets normale aktiviteter eller er ledsaget av feber og andre symptomer garanterer videre etterforskning.

Identifikasjon

En lege bør ta en full medisinsk historie og gjennomføre en grundig undersøkelse av barnet før kritting deres smerte opp til "voksesmerter". Babycenter.com sier at 25 prosent til 40 prosent av friske barn vil lide av vage, kortvarig voksesmerter, men en rekke mer alvorlige tilstander kan føre til knesmerter i småbarn.

Sykdommer og betingelser

Lyme sykdom, båret av flått, kan føre til hevelse og smerter i kneet. Juvenil revmatoid artritt (JRA), en autoimmun lidelse som fører til leddbetennelse og hevelse, noen ganger oppstår i småbarn, spesielt hvis det er en familie historie av sykdommen.

Forstuinger og stammer

Rive eller trekke muskler eller sener som fester dem til beinet (forstuing) eller leddbånd (belastningen) kan resultere i pjokk knesmerter, spesielt hvis han nylig har falt eller engasjert i en idrett aktivitet som fotball eller T-ball.

Når bør du søke lege

Konsultere legen din dersom din pjokk kneet smerte er ledsaget av feber, alle typer utslett, hovne lymfeknuter, en manglende evne til å stå eller bære vekt på kneet eller hovne ledd.

Forebygging / løsning

Midlertidig knesmerter fra overforbruk kan lindres av hvile, varme komprimerer eller bad og en dose av ibuprofen eller paracetamol.