Digidexo.com

Hvordan Leger Test for hud allergier

Hvordan Leger Test for hud allergier

Grunnleggende

Når pasienter besøke en allergolog for å kontrollere sine kviser, allergiske reaksjoner eller astma, er allergen hudtest en av de avgjørende skritt de kan forvente å møte. Selv semi-invasiv, er huden test enklere enn mange andre medisinske prosedyrer - bare forberede seg til å tilbringe minst et par timer å få det gjort.

Prosedyre

I allergen hudtester leger plassere små mengder av forskjellige allergener på huden, etterfulgt av en stikk med en spesiell lansett beregnet for allergen-tester. Dette er det meste gjort på en pasientens rygg, men legene vil også gjøre det på den øvre innsiden armen. Ved hjelp av denne fremgangsmåte, kan man til 40 varer skal testes på en gang.

Stoffer Testet

Katt og hund dander, gress og tre pollen og muggsporer er blant de mest testede stoffer i noen allergen test. Legene vil også teste for vanligste matvareallergier, inkludert melk, egg, hvetemel, fisk og peanøtter. Der det er nødvendig, vil tester for forskjellige frukter og grønnsaker tilsettes. Legene vil også teste en klar kontrolløsning av lansen, for å sikre at ingen allergisk reaksjon kommer fra enheten. De fleste leger har kommersielt forberedt, rensede allergener for dette formålet.

Oppfølgingen

Etter at huden er stukket og allergener brukt, vil legen ha pasienten vente en kort periode - vanligvis, 15 til 20 minutter - og deretter undersøke ryggen for blemmer (hevede merkene på huden), elveblest eller reaksjoner til hver allergen. Leger vil også måle blemmen diameter i millimeter, noe som avdekker graden av allergi.

Advarsler og mer

Hvis en pasient som har stått anafylaksi som reaksjon på et allergen - for eksempel en alvorlig reaksjon på muttere, for eksempel - og med en prikk testen bør unngås. Legen må ofte vurdere en alvorlig allergisk persons evne til å tåle testing. Hvis dette er en del av historien din, sørg for å formidle det. Også unngå eventuelle antihistamin medisiner, for eksempel Benadryl, tre dager før allergen hud testing. Din lege vil også informere deg trenger for å unngå andre foreskrevne medisiner. Pass på å følge disse instruksjonene nøye.

Prikktesting er generelt trygt, og har forårsaket svært få dødsfall, men allergolog bør ha antihistaminer og adrenalin tilgjengelig i tilfelle noen generaliserte reaksjoner.