Digidexo.com

Liste over nyttige bakterier

Liste over nyttige bakterier


Bakterier får en dårlig rap fordi det er mange typer skadelige bakterier som kan gjøre mennesker syke. E. coli er et spesielt vanlig type bakterier som finnes i forurenset mat. Avhengig av alvorligheten av E. coli-forgiftning, kan et individ bli svært syke eller kan til og med dø. På baksiden er det også nyttige bakterier som kan brukes til å bekjempe infeksjoner, sykdom og bidra til å styrke immunforsvaret.

Lactobacillus Acidophilus

Ifølge Mayo Clinic.com, Lactobacillus eller L. acidophilus, er en bakterie som vanligvis bor i den menneskelige tynntarm og vagina. Lactobacillus acidophilus produserer vitamin K, laktase og anti-mikrobielle stoffer (acidolin, acidolphilin, lactocidin og bakteriosin. The Mayo Clinic anbefaler at personer med tarmskade, et svekket immunsystem eller overvekst av tarmbakterier unngår å ta muntlig L. acidophilus. The Mayo Clinic Nettstedet har også bevis for at L. acidophilus har blitt brukt til å behandle bakteriell vaginose, allergi behandling av japansk sedertre pollen, astma, diaré forebygging og behandling (spesielt hos barn), hepatisk encefalopati, høyt kolesterol, irritabel tarmsyndrom, laktoseintoleranse, nectrotizing enterokolitt og vaginal candidiasis.

Bifidobacteria Animalis

Ifølge WebMD.com, er Bifidobacteria eller B. animalis en type bakterier som vanligvis lever i tarmen. Denne bakterien kan også dyrkes utenfor kroppen og kan tas gjennom munnen som en medisin. B. animalis kan brukes i behandling av mange intestinal forhold, blant annet diaré forebygging hos spedbarn og barn og reisediaré hos voksne. Det er også brukt for å gjenopprette gode bakterier i den menneskelige kroppen. B. animalis kan anvendes for å behandle ulike typer av tarmsykdommer så vel. B. animalis kan finnes i fermenterte meieriprodukter, slik som yoghurt og ost.

Staphylococcus epidermidis

Staphylococcus epidermidis er en bakterie som er til stede på huden og i munnen. Den negative side av denne bakterien er at det kan føre til akne, dental plakk og infeksjon hvis den ikke holdes under kontroll. Staphylococcus er ikke et helt dårlig bakterie; Imidlertid, fordi kvitte kroppen av den helt forlater kroppen åpen for alvorlige infeksjoner. Det er derfor stafylokokker må holdes i balanse.

Lactobacillus reuteri

Lactobacillus eller L. reuteri er noen ganger referert til som den universelle probiotiske. Det finnes i kolon av mange dyr. L. reuteri bekjemper sykdomsfremkallende bakterier. L. reuteri er også til stede i morsmelk og kan gi immunosupportive og anti-gass, som vanligvis forbindes med ammingen.