Digidexo.com

Sykdommer i leveren

Sykdommer i leveren


Leveren er det største organet i kroppen og gjennomfører en hel rekke viktige og komplekse funksjoner. Den produserer galle, som hjelper transport avfall; Det produserer også proteiner for blodplasma, fjerner medikamenter og andre giftige stoffer fra blodet, opprettholder hormonbalansen, lagrer vitaminer og mineraler og konverterer overflødig glukose til glykogen. Det er mange sykdommer som kan skade leveren og hindre den fra å utføre disse vitale funksjoner.

Typer

Leversykdom er klassifisert i henhold årsaken og effekten det har på leveren. Leveren din kan være infisert av et virus, bli utsatt for giftige forbindelser eller narkotika, eller være under angrep fra ditt eget immunsystem. Du kan ha en genetisk defekt eller lider skade. Uansett hva årsaken kan være, vil effekten skade leveren, slik at det ikke lenger kan fungere for å utføre sine nødvendige prosesser. Dette kan føre til hepatitt, fettlever, cirrhose, leverkreft og forebygging av lever vitale funksjoner, noe som resulterer i toksin oppbygging.

Hepatitt

De to former av hepatitt er akutt eller kronisk, og er forårsaket av infeksjon av flere virus - kalt hepatitt A, B, C, D og E, i den rekkefølge de ble oppdaget.
Hepatitt A er mest vanlig hos barn og resulterer i symptomer som kvalme, oppkast og utmattelse som det føres via infisert vann og mat.
Hepatitt B spres via blod, fra mor til barn og gjennom seksuell omgang. De fleste pasienter bli bedre på egenhånd, men mellom 1 og 3 prosent blir kronisk syke.
Lever C spres via infisert blod, og de som er smittet er mer sannsynlig å bli kronisk syke, i stand til å spre smitte til andre og opplever kronisk skade på leveren. Hepatitt D og E er sjelden i Nord-Amerika.

Skrumplever

Skrumplever er en progressiv, irreversibel sykdom preget av arrdannelse og celledød. Noe forårsaker alvorlig vedvarende skade på leveren kan føre til cirrhose. Det er vanligvis ingen tegn eller symptomer i tidlige stadier; Imidlertid, i de siste stadier er det muskel svinn og blødning fra tarmen, så vel som andre problemer.

Leverkreft

Kreft kommer vanligvis i en annen del av kroppen og metastasizes til leveren da. Når kreft oppstår i leveren, er det kjent som primær leverkreft, og det vanligste er leverkreft. I noen tilfeller hepatitt og skrumplever kan føre til lever Caner.

Fatty Liver

Den vanligste årsaken til fettlever er overdreven alkoholforbruk, noe som fører til at leveren til å bli forstørret, og øm og fungerer unormalt.

Genetiske defekter

De fleste genetiske leversykdommer er forårsaket av en manglende enzymet, som i sin tur føre til en opphoping av skadelige avleiringer i leveren. I Wilsons sykdom er en akkumulering av kobber i leveren. Den vanligste leversykdom hos voksne er Hemochromatosis, hvorved det er et overskudd opphoping av jern.

Hindringer

Blokkeringer i gallegangen kan være forårsaket av gallestein, traumer, betennelse eller svulster. En hindring som forårsaker en oppsamling av galle og avfall i leveren, noe som resulterer i gulsott. Gallestein, som er dannet av kolesterol og gallepigmenter, kan føre til blokkering i kanalen som drenerer galle fra galleblæren, som resulterer i skarpe skytende smerter.