Digidexo.com

Definisjon av reisesyke

Folk som blir bilsyk, luft syk eller havet syk alle opplever det samme ubehag forårsaket av reisesyke. Mens det er noen forebyggende medisiner som kan bidra til å gjøre det mindre sannsynlig at noen vil bli syke, folk som er utsatt for reisesyke lider til en viss grad når de reiser.

Symptomer

Symptomene på reisesyke inkluderer følelsen kvalm, oppkast og svimmelhet. Det skjer bare i et kjøretøy i bevegelse som en bil, buss, båt eller fly. Noen svært følsomme individer kan også føle seg syk i fornøyelsespark rides eller i en heis. Det første tegnet på reisesyke kan være at offeret blir blek. Som ubehag blir mer alvorlig, kan de bryte ut i en svette.

Hvem får reisesyke?

Halvparten av alle barn som reiser oppleve noen grad av reisesyke, ifølge Centers for Disease Control. CDC hevder også at nesten alle på en båt seiler i svært grov vannet blir havet syk. Dette forklarer de små spy poser som flyselskapene gir i setelommen for passasjerer. Når noen føler virkningene av reisesyke til poenget med oppkast, vanligvis utbrot det plutselig. Å ha posene i rekkevidde er en slags måte å beskytte noens privatliv.

Betraktninger

Personer som er utsatt for reisesyke kan ikke lese mens ridning i en bil. De trenger å møte frem i bilen. Problemet vil bli verre hvis det er sterk lukt eller hvis veien er kupert eller har mange kurver. Reisesyke kan være verre når en kvinne er gravid eller mensen, spesielt hvis hun lider av det uansett.

Årsaker

Øre, nese og hals spesialister forklare at reisesyke påvirker folks indre ører, som er nøkkelen til vår vestibulære system. Væsken i det indre øret handlinger som vil avføle bevegelsesretning. Øynene er også involvert med reisesyke fordi vi bruker dem til å finne ut hvor kroppen vår er. Reisesyke kan også være relatert til de stedene på huden vår og i våre ledd som registrerer trykk, og til det sentrale nervesystemet generelt.

Forebygging / løsning

Noen over-the-counter medisiner som Dramamine inneholde dimenhydrinate, som er effektive for å forebygge reisesyke. Leger kan foreskrive sterkere medisiner som skopolamin eller noen antihistaminer, som er kjent for å hjelpe. Folk som foretrekker å behandle reisesyke naturligvis finne produkter som inneholder ingefær nyttig i å dempe symptomene på reisesyke.