Digidexo.com

Hvordan kvitte seg med lav blodsukker problemer med trening og kosthold

Mens de fleste individer fokusere på potensielle farer som stammer fra høyt blodsukker (hyperglykemi), er det like mange fallgruver som venter på personer som lider av lavt blodsukker (hypoglykemi). Ifølge informasjon fra Mayo Clinic, symptomer på denne tilstanden omfatter tåkesyn, forvirring, og med tap av bevissthet av anfall. Heldigvis kan mange tilfeller av hypoglykemi bli behandlet ved bruk av både diett og mosjon.

Hvordan kvitte seg med lav blodsukker problemer med trening og kosthold

Dempe Hypoglykemi gjennom kosthold og mosjon

Normal inntaket av slow-fordøye karbohydrater for å holde blodsukkeret stabilt gjennom dagen. Dette betyr forbruker en omtrent lik mengde karbohydrater til hvert måltid, sammen med å begrense inntaket av karbohydrater til kun de elementene som er ganske lav på glykemisk indeks (en skala som rangerer karbohydrater i henhold til deres innvirkning på blodsukkeret). Disse elementene er grønnsaker, frukt og helkorn.

Ta raske forebyggende tiltak hvis du oppdager at du stiller de nevnte tegn på hypoglykemi, selv om du er mellom måltidene. Raskt konsumere et stykke eller to av frukt til å heve blodsukkeret ditt og ta deg ut av hypoglykemi faresonen så fort som mulig.

Unngå mat som inneholder store mengder tilsatt sukker, selv antatte helsekostprodukter som fersk fruktjuice. Sjekk alltid etiketten og se etter sukker og sukkererstatninger som mais sirup, druesukker, sukrose, og høy fruktose mais sirup. Unngåelse av disse mulige kuler er avgjørende for å unngå hypoglykemi, fordi etter hurtig heving i blodsukker (som forårsakes av disse typer mat) vil det være en resulterende krasj.

Utfør høy intensitet trening som sprint eller styrketrening for å hindre hypoglykemi mens du trener. Ifølge opplysninger fra DiabetesInControl.com, hvis du merker symptomer på tilstanden kommer på under et anfall av trening bør du rett og slett trappe opp vanskelighetsgraden på treningen for litt før symptomene begynner å avta. Vær imidlertid oppmerksom på at du vil trenge mat umiddelbart etter treningen, som øker arbeidsmengden på denne måten vil ha en negativ effekt på blodsukkernivået etter avsluttet trening.