Digidexo.com

Hvordan fylle en stor Feeding sprøyte

Hvordan fylle en stor Feeding sprøyte


Eiere av syke dyr, kan foreldre med masete babyer og omsorgspersoner for eldre og funksjonshemmede pasienter trenger alle å bruke fôrings sprøyter på enkelte punkt. Disse sprøytene er tilgjengelige i forskjellige størrelser og materialer. Store sprøytene har dyser eller rør i stedet for nåler, noe som gjør det enklere å mate tykke stoffer til mottakeren eller å administrere dem i større mengder. Noen modeller skru å tillate enkel fylling; andre krever brukerne å fylle dem den gammeldagse måten. I begge tilfeller bør omsorgspersoner sørge for at sprøyten er fri for luftbobler før de mate sine pasienter, barn eller kjæledyr.

Hvordan fylle en stor Feeding sprøyte

•  Skru enden av sprøyten hvis den er en to-delt enhet, og fjerne stempelet. Fyll sprøyten med mat eller medisin ved hjelp av en liten skje. Sett på stempelet og skru den på igjen tett.

Snu sprøyten opp-ned, slik at munnstykket eller slangen peker oppover. Trykk på siden av sprøyten forsiktig med fingeren eller skje til å skifte luftbobler til toppen. Trykk ned stempelet sakte for å presse ut luftbobler.

•  Fyll i en sprøyte som ikke skru ikke ved å trykke inn stempelet fullt ut, å plassere dysen eller røret inn i mat eller medisin, og trekke stempelet langsomt oppover for å trekke stoffet inn i sprøyten. Bruk samme tapping system for å fjerne luftbobler.

Hint

  • Pass på at du setter munnstykket eller slangen langt nok inn i mat eller medisin som du ikke trekker opp luftbobler sammen med stoffet.
  • Hvis fôring stoffet er for tykk til å enkelt trekke opp i sprøyten, bruke en større sprøyte.
  • Bare fyll sprøyten til nivået som er angitt i fôrings instruksjoner. For eksempel, hvis du må gi en baby 20 ml hostesaft, bruker tiltaket indikatorer på sprøyten for å finne ut hvor langt å fylle den, og ikke overstiger dette beløpet.