Digidexo.com

Tips til foreldre av Deprimerte barn

Tips til foreldre av Deprimerte barn


Barndommen depresjon er smertefullt. Preget av vedvarende tristhet, følelse av verdiløshet og manglende evne til å føle lykke, forstyrrer depresjon med ditt barns dag-til-dag-aktiviteter. Det er lett å forveksle depresjon hos barn med dårlig humør eller irritabilitet. Disse følelsene er en normal del av oppveksten. Men foreldre bør huske at i barndommen depresjon, aldri løfter dårlig humør. Det vedvarer og noen ganger også blir verre.

Tegn og symptomer på depresjon

Tidlig intervensjon er viktig hvis du mistenker at barnet ditt er deprimert. Depresjon er en reell sykdom og krever profesjonell hjelp. Ikke gå i den fellen å tro at barnet vil "snap out of it." Faktisk viser forskning at hvis barndommen depresjon forblir ubehandlet, vil den fortsette inn i voksenlivet.

Vanligvis hvis barnet ditt er deprimert vil du begynne å legge merke til markerte endringer i atferd. For eksempel barnet kanskje pleide å tilbringe mye tid på å spille med venner, men nå foretrekker å være alene. Noen ganger deprimerte barn vil handle ut i skolen, har lærevansker eller deres karakterer vil begynne å falle.

Andre tegn på depresjon inkluderer:

være tårevått eller gråt ofte vises trist eller lei mye av tiden har liten eller ingen interesse i favorittaktiviteter uttrykker følelser av håpløshet har liten eller ingen energi å være sint eller irritabel oftere sliter med relasjoner og kommunikasjon klag av fysiske symptomer som hodepine og magesmerter sliter med å konsentrere endre spise og sove mønstre snakker om å kjøre vekk nevne selvmord eller tenker på døden

Endelig deprimerte barn også er mer sannsynlig å eksperimentere med narkotika og alkohol enn de som ikke er deprimert. Hvis du mistenker at barnet ditt er deprimert, snakke med barnelege. Mest sannsynlig vil han eller hun utelukke en fysisk sykdom først. Men hvis ingenting er funnet, kan barnelege henvise deg til en mental helse profesjonell.

Forstå ditt barns Depresjon

Depresjon er ikke noe å skamme seg over. Faktisk er det en av de mest vanlige helseproblemer i verden. Hvert år blir mer enn 17 millioner mennesker berørt. Videre kan en i 33 barn har depresjon og en av åtte tenåringer.

Foreldre lurer ofte på om de har skylden når barnet deres er deprimert. Mens det er sant at en viktig livshendelse som en skilsmisse, en endring i skolen eller en død spiller en rolle, depresjon vanligvis ikke er forårsaket av en hendelse. Mange faktorer bidrar til depresjon. For eksempel kan lavere nivåer av visse hjernen kjemikalier, genetikk, reseptbelagte medisiner og kroniske sykdommer spille en rolle.

Hjelpe din Deprimert Child

Depresjon er både skremmende og frustrerende. Men med riktig behandling og støtte, vil barnet begynne å føle seg bedre. Følgende er noen tips for å hjelpe din deprimert barnet komme gjennom denne perioden i hans eller hennes liv:

Aksepter at barnet ditt er deprimert. Ikke kjefte, kritisere eller fortelle barnet ditt til å "snappe ut av det." Tilby forståelse, tålmodighet og oppmuntring. Minn barnet ditt ofte at du er der for ham eller henne. Deprimerte barn ofte føler unlovable. Høring kjærlige uttalelser og følelsen støttes kan virkelig hjelpe. Lytt nøye, uten dom, når barnet deler sine følelser. Det kan være vanskelig å høre noen av de tingene barnet har å si, men ikke bagatellisere sine følelser. Prøv å gi håp og oppmuntring uten å høres banalt. Du ønsker ikke å øke følelsen av å mislykkes. Ikke bedra deg selv til å tro at barnet ditt er lat. Komme ut av sengen og gjør lekser krever energi, og deprimerte barn føler seg utmattet og ikke interessert i livet rundt dem. Likevel, oppmuntre barnet til å følge med på ansvar. Tilby ros når hun gjør en innsats for å fullføre en oppgave. Hjelp barnet ditt holde seg aktiv ved å delta i fotturer eller sykkelturer med henne. Fysisk aktivitet kan bidra til å lindre symptomene på depresjon. Oppmuntre spise sunt. Gi gode, næringsrike måltider. Sunn mat bidrar til å forbedre humøret. Sørg for at barnet tar foreskrevet medisiner i tide og melde fra om bivirkninger til legen din med en gang. Følg legens behandlingsplan for rådgivning eller terapi. Å ha konsistente rådgivning økter vil hjelpe barnet ditt kommer seg raskere.

Til slutt, ta affære hvis barnet ditt blir behandlet for depresjon, men er ikke å få bedre. Symptomer bør avta over tid. Noen ganger forandre medisiner er alt som trengs. Husk at depresjon er en viktig risikofaktor for suicidal atferd og dvelende eller forverrede symptomer bør aldri bli ignorert.