Digidexo.com

Er Grønne poteter Farlig når det spises?

Er Grønne poteter Farlig når det spises?


Poteter dyrkes i hver stat i USA, ifølge Idaho Center for Potato forskning og utdanning. Dette stift amerikansk mat kan komme i en rekke farger, med skinn spenner fra brunt til gull og rødt - selv lilla. Men hvis du ser en grønn potet, ikke spise det. Folk visdom at grønne poteter er giftige er støttet av moderne vitenskap.

Identifisere problem Poteter

"Greening" av poteter vanligvis påvirker huden, men den grønne fargen kan forlenge en halv tomme inn i potetkjøtt. Det kan være vanskelig å få øye på denne Greening når høste poteter, på grunn av jord klamrer seg til utsiden, men det er lett å se under matlaging. Fordi Greening kan gå glipp under industriell foredling, kan du se potetgull med grønne kanter eller frites med grønne ender.

Vitenskapen bak Color

Som medlemmer av familien søtvier (Solanaceae), poteter naturlig inneholder en liten mengde toksiske solanine, en glycoalkaloid, som er konsentrert nær huden. Grønne flekker på poteter inneholder en mye høyere konsentrasjon av solanine. Den grønne farge faktisk resulterer fra klorofyll, som ikke er farlig i seg selv, men det tjener til å signalisere tilstedeværelsen av den ledsagende solanine.

Toksiske effekter av Grønne poteter

Alexander D. Pavlista, ved University of Nebraska, rapporterer at "potensielt høye" nivåer av giftige solanine for en person som veier 100 pounds kan resultere fra å spise rundt 16 oz. - Størrelsene på et stort bakt potet. Han anslår at en sunn voksen på 200 pounds kan trygt spise mye mer, noe som gjør grønne poteter en særlig fare for barn. The National Library of Medicine viser toksiske effekter inkludert feber, diaré, hodepine, lav puls, magesmerter, hallusinasjoner, delirium og sjokk.

Forebygging Potato Greening

Poteter blir grønne når de utsettes for sollys. Fordi poteter er egentlig ikke røtter - men spesialiserte stammer - de utvikler den grønne fargen i sollys, akkurat som stammer fra andre vinranker og urteaktige planter. Det samme kjemiske prosessen som utvikler klorofyll, snu potetene grønne, konsentrerer også solanine. Forebygge denne Greening er enkelt: Hold poteter dekket både i felt og i spiskammeret.

Trygg håndtering Grønne poteter

Solanine er bare giftig når det spises, så har ingen frykt for håndtering av grønne poteter. Bare skjære vekk de grønne delene - inkludert hud og kjøtt - og kast. Pavlista anbefaler at folk med mat sensitiviteter eller allergier bør unngå å spise hele potet. Fordi klamrer jord kan gjøre det vanskelig å få øye Greening, vaske poteter grundig før skjæring eller matlaging dem.