Digidexo.com

Salt-Dietter

Salt-Dietter


Sodium spiller mange viktige roller i kroppen, som for eksempel å regulere væskebalansen. Hvis du har høyt blodtrykk eller en medisinsk tilstand som forårsaker væske buildup, som hjertesvikt, spiser for mye natrium kan få alvorlige konsekvenser. Rikelig med lav-natrium matvarer eksisterer slik at du ikke vil være mangler for valg, men hvis du spiser en typisk vestlig diett fullpakket med bearbeidet mat, kan det vise seg å være utfordrende. Arbeide med en ernæringsfysiolog eller andre ernæring orientert profesjonell kan hjelpe deg med å utforme en lav-natrium diett.

Ideell saltinntak

Mengden av salt bør du inkludere i kostholdet ditt vil avhenge av hvorfor du trenger å begrense det. Hvis dine grunner for å redusere natrium stammer fra en tilstand som hjertesvikt, nyresvikt eller leversykdom, vil mengden salt du trygt kan spise avhenger av alvorlighetsgraden av din tilstand. Mens det amerikanske Department of Agriculture (USDA) 2010 Dietary Guidelines for amerikanerne anbefaler at den gjennomsnittlige person grense saltforbruket til 2300 mg eller mindre, tyder det begrense inntaket til mindre enn 1500 mg hvis du allerede har høyt blodtrykk, er over 51 år, er African American eller hvis du har nyresykdom eller diabetes.

DASH Diet

The Dietary Approaches to Stop Hypertension kosthold, eller DASH diett, ble skapt av den nasjonale hjerte, lunge og blod Institute (NHLBI). Forskning, som involverte deltakere med og uten hypertensjon, fant denne spise plan betydelig senket blodtrykk. Denne diett, men ikke bare fokusere på å senke blodtrykket ved en reduksjon i natrium. Dreier det seg om å spise mat som er rik på næringsstoffer som kalsium, kalium og magnesium, tilstrekkelige mengder av disse har vist seg å holde blodtrykket under kontroll. Denne diett har også vist seg å redusere vekt, noe som er viktig for å kontrollere blodtrykket. DASH kosthold krever de samme grensene for natrium som USDA. Noen andre generelle retningslinjer inkluderer å begrense kjøtt og fjærfe til 6 oz. eller mindre daglig, spise magre meieriprodukter og spise mer frukt og grønnsaker. Den NHLBI nettsted tilbyr en detaljert oversikt over kostholdet basert på forskjellige daglige kalori behov.

Veiledning av mat valg

Redusere inntaket av natrium går langt utover ikke salting maten. Flertallet av natrium du forbruker kommer fra pakket og bearbeidet mat - den forbedrer smaken og fungerer som et konserveringsmiddel. Redusere inntaket av disse matvarene og fokusere på naturlig mat som frukt, grønnsaker, nøtter, frø og korn vil hjelpe deg drastisk redusere natriuminntaket uten å måtte besatt overvåke inntaket; en servering av mange av disse typer matvarer har vanligvis mindre enn 10 mg natrium per porsjon. Reading mat etiketter blir avgjørende når du ser din saltforbruket. The Cleveland Clinic anbefaler på jakt etter gjenstander enn inneholder mindre enn 140 mg per porsjon.

Salterstatninger

Eksperimenter med urter, krydder og andre smakstilsetninger for å forbedre smaken av maten. Alternativene inkluderer hvitløk, løkpulver, hvitløkspulver, rosmarin, sitron pepper, dill og persille. Dryss frisk sitronsaft på grønnsaker og mariner kjøtt og fisk i urter og krydder på forhånd for å forbedre smaken. Unngå elementer som hvitløk salt, løk salt og selleri salt; på samme måte som vanlig salt, inneholder de store mengder natrium.