Digidexo.com

Hvordan oppdage Natriumglutamat

Hvordan oppdage Natriumglutamat


Mononatriumglutamat, eller MSG, er ofte lagt til mat som en smaksforsterker og konserveringsmiddel. Mange produsenter av bearbeidede matvarer legge denne ingrediensen til sine matvarer og noen restauranter bruke den. Mange debatter har skjedd over sikkerheten til MSG. De med overfølsomhet for dette tilsetningsstoffet vanligvis reagerer med migrene, men kan forekomme alvorlige reaksjoner som hevelse i ansiktet. Dessverre har matprodusenter og restauranter ikke alltid annonsere deres bruk av MSG. Faktisk kan de med MSG sensitiviteter fortsatt har en negativ reaksjon på et produkt når de sier at det er MSG gratis. Mens den gjennomsnittlige personen ikke har de nødvendige verktøy på hånden for å oppdage MSG i matvarer, kan du bruke enkle metoder for å finne ut om det er fare i å spise en bestemt mat, før en reaksjon oppstår.

Hvordan oppdage Natriumglutamat

•  Lær de forskjellige navn på MSG. Mononatriumglutamat er ikke alltid kalt ved sitt rette navn eller MSG. Andre ingredienser kan faktisk inneholde MSG. Vanligvis følgende tilsetningsstoffer ikke inneholder denne ingrediensen: kalsium glutamat, autolyserte gjærekstrakt, gjær næringsstoff, teksturert protein, hydrolysert protein, dinatrium guanylat, dinatrium inosinate og glutaminsyre. Noen av disse bestanddeler inneholder hva som er referert til som naturlig forekommende MSG eller fri glutaminsyre.

Les mat etiketter og menyer nøye. Som nevnt ovenfor, kan MSG være til stede i andre ingredienser. Les alltid menyer og etiketter grundig og husker ingrediensene nevnt ovenfor. Når du er i tvil, spesielt hvis du er ekstremt følsomme for MSG, er det bedre å feile på siden av forsiktighet.

Be om en matvare inneholder MSG. Mens produsenter kan ikke alltid avsløre skjult MSG i matvarer, vil de fleste være ærlig med forbrukerne når de ble spurt direkte om ingredienser. Sjekk på en mat etikett for produsentens kundeservice og kaller dem for å se om det ikke inneholder MSG eller en av de ovennevnte ingrediensene. Når du besøker en restaurant, forklare din følsomhet til serveren din og be dem om å sjekke hvorvidt MSG er lagt til deres mat.

Unngå visse typer mat. Bestemte typer matvarer vil vanligvis inneholde MSG. De omfatter sauser og krydderblandinger, spesielt når begrepet "naturlige smaker" er benyttet. Glasurer, supper og suppe mikser, buljongterninger, hermetikk, soyasaus og pølse er beryktet for å forårsake problemer for de med MSG følsomhet. Aldri anta at en matvare har ikke MSG, spesielt hvis det er hermetisert. Ferske matvarer kan også ha MSG lagt. Kinesiske restauranter bruker vanligvis MSG som smaksforsterker i de fleste av sine retter, men du kan be dem om å la den ut på bestillingen din.

Ta forholdsregler forhånd. Hvis du er usikker på om en matvare inneholder MSG, spesielt i en restaurant situasjon, er det best å forberede seg aftereffect forhånd. Hvis du får en migrene fra å spise mat med MSG, ta den typiske hodepine rette med deg for å holde deg på toppen av din reaksjon. Hvis du har en mer alvorlig reaksjon på MSG, ta kontakt med din lege om bruk av en epi-penn i slike situasjoner.