Digidexo.com

OSHA Forskrift om Hansker

OSHA Forskrift om Hansker


OSHA, Occupational Safety and Health Administration, er et føderalt byrå som håndhever og forvalter lovverket i forhold til sikkerhet og helse i USA. Som en del av OSHA forskrifter ansatte er pålagt å bruke hansker når hendene kan bli utsatt for skadelige stoffer, når de kan komme i kontakt med smittefarlig materiale eller når hansker for å beskytte huden mot brannskader, kutt eller andre fysiske skader.

Ansattes Krav

Dersom en arbeidstaker kan bli eksponert for mulige helsefarer ved normal løpet av sitt arbeid, må han bruke hansker henhold OHSA retningslinjer. For eksempel er hansker som kreves til enhver tid en ansatt arbeider med kjemikalier eller smittestoffer, slik som blod og kroppsvevet. Ansatte må også bruke hansker hvis de jobber i skadelige ekstreme temperaturer eller hvis det er fare for skade på huden, for eksempel brannskader eller flenger, hvis hansker er ikke slitt.

Arbeidsgiver Krav

Arbeidsgivere er pålagt å gi sine ansatte med riktig beskyttelse, inkludert hansker, uten kostnader for den ansatte når jobben krever hansker for å bæres for sikkerhet. Arbeidsgivere må også betale for erstatning verneutstyr mindre ansatt med hensikt skader eller mister det. For eksempel, hvis en ansatt må bruke hansker for å jobbe på et sykehus og hanskene blir dratt, må arbeidsgiver gi arbeidstaker med et nytt par hansker.

Medisinske Krav

OSHA krever at medisinske fagfolk endre sine hansker mellom øktene med pasienter og kast hansker når de blir klissete, revet, punktert eller på annen måte forurenset.

Andre hensyn

Mange stater har flere forskrifter med hensyn til ansattes sikkerhet og hanskebruk på jobben. Staten kan ha ytterligere krav om bruk av engangshansker. Ta kontakt med Institutt for Arbeiderpartiet i staten for mer informasjon.