Digidexo.com

Hvordan lage babyer sove hele natten

Nighttime kan bli til et mareritt hvis du har en baby som ikke vil sove gjennom natten. Å måtte stå opp flere ganger hver kveld i uken kan føre til mer enn bare tapt søvn. Det vil definitivt føre til stress i livet ditt, og kan selv gjøre deg til å føle som om du gjør noe galt som forelder. Mens det er ingen garantert måte å få barnet til å sove gjennom natten, her er noen tips du kan bruke for å få både deg og babyen din mer søvn.

Hvordan lage babyer sove hele natten

Opprett et daglig program for din baby. Prøv å mate babyen rundt samme tid i morgen, ettermiddag og kveld og sette babyen ned for en lur på samme tid hver dag. Dette er måten å få barnet til å skille mellom dagtid (våken tid) og natta (sove tid).

Finn stedet der barnet er mest behagelig å sove. Dette kan være i en barneseng i barnets eget rom eller i en lekegrind på rommet ditt. Lære det beste stedet kunne ta litt tid, så du må kanskje endre et par ting rundt for å finne det perfekte rommet og sove overflate for barnet ditt. Når barnet er fysisk og følelsesmessig komfortabel, vil han være mer sannsynlig å sove gjennom natten.

•  gjøre rommet mørkt om natten. Dette er en annen måte å hjelpe barnet å fortelle forskjellen mellom lur tid og natta. Hvis rommet ser det samme som det gjør i løpet av dagen når babyen naps, vil barnet synes det er OK å være våken etter et par timers søvn.

roe babyen ned minst en time før du legger ham ned for sengetid. Babyen bør ikke være å spille med leker eller ser på et TV-program som kan gjøre ham opphisset rett før sengetid. Ellers vil han ikke at det er på tide å sove. Du ønsker ikke å rocke babyen i løpet av denne tiden, slik at han sover. Du bare vil at han skal bli avgjort ned og klar for sengen.

Få barnet ditt til en sengetid rutine og holde seg til den rutinen hver kveld. Det er en grunn til dette er foreslått for voksne som handler med søvnløshet. Denne rutinen får både kropp og sjel klar for leggetid. Å gjøre dette for barnet ditt vil ha samme resultat. Etter å ha brukt den samme rutinen for to uker på rad, vil barnet lære når det er på tide å gå i dvale for natten.

Sett babyen til sengs rett før han sovner. Han bør være sliten og drifting av, men ikke helt i søvn. På denne måten vil barnet lære å sovne for natten av seg selv uten å bli vugget eller holdes. Dette er spesielt nyttig for de situasjoner når barnet våkner om natten. Hvis han vet hvordan å sovne uten å bli vugget, vil barnet være mer sannsynlig å falle tilbake i søvn uten å holde deg opp en ekstra time i løpet av natten.

Hint

  • Sørg for at barnet ditt har spist nok i løpet av dagen. Dette vil eliminere sjansene for at barnet vil våkne opp om natten for en fôring. Dette betyr ikke at du bør mate babyen rett før sengetid. Du trenger bare å sørge for at han eller hun ikke går glipp av et måltid i løpet av dagen. Vurder å bruke beroligende lyder som en måte å sette og holde babyen sover. Dette kan være alt fra en radio til en vifte som kjører på lav. Hvis dette går hele natten, vil barnet høre det når han våkner. Støyen vil være beroligende, noe som vil hjelpe barnet ditt til å sove igjen.
  • Unngå å plukke babyen sikkerhetskopiere hvis han gråter i løpet av natten. Det er greit å gå inn i rommet, men du bør ikke rock ham tilbake til å sove. Ellers vil han bli vant til dette, og vil forvente det. Hvis babyen gråter om natten, sjekk hans bleie med fingeren din og forandre ham om nødvendig. Ellers bruker hånden til å forsiktig gni magen hans og sitte i rommet en stund til babyen roer seg.