Digidexo.com

Babyens første måned: Fysisk fostring

Selv om spedbarns utvikling er ikke en eksakt vitenskap, babyer endre seg dramatisk i den første måneden. Den første måneden kan virke som om alle baby gjør er søvn, fordi de fleste gråt oppstår mellom seks og åtte uker. På en måned, er babyer begynner å smile og lage lyder. I løpet av de første ukene, vil babyer tilbringer mye tid i stilling som ligner fosterstilling. Dette kan imidlertid ikke skje med spedbarn født for tidlig. Premature barn utvikler seg annerledes enn fullbårne nyfødte.

Ansikt, hode og nakke Development

En nyfødt hode kan ha blitt påvirket av fødselsmetode og vises spisse eller avlange. Dette skulle forsvinne med de første dagene. Hvis hodet er lettere skadet eller hovne, dette også vil gro i løpet av dager. Ansiktet kan også være hovne fra væske opphopning og ansiktstrekk kan bli usammenhengende fra fødselen. Munnen kan inneholde hvite flekker, som er væskefylte cyster som vil forsvinne i løpet av dager. De første muskler til å utvikle hos nyfødte er nakke og skuldre. Babyen vil begynne å se deg rundt, men vil bare være i stand til å se en avstand på to meter. Barnets øyne kan krysses til tider, men dette er naturlig.

Armer og ben Development

Den nyfødte hender vil bli tett lukket og negler kan være lang. Den føtter og ben vil kurve innover, men vil etter hvert rette. Barnet vil ha ferdigheter refleks. Den suger refleks fører barnet til å sette ting i hans eller hennes munn. Den griperefleks fører barnet til tett lukke sine fingre. Og skremme refleks fører til at barnet til å kaste sine armer ut og inn igjen når forskrekket. Armene, bena og haken også kan riste når gråt på grunn av barnets utvikling nervesystemet.

Magen Development

Navlestrengen stubben tar 10 til 21 dager til å helbrede og falle av. Ledningen vil skifte farge fra gult til brunt eller svart. Hvis det blir rød og begynner å lukte, ringe legen din, fordi det trolig er infisert.

Skin Development

Traumer fra fødselen kan føre til at huden å bli klødd eller mørbanket. Huden vil gro i de to første ukene. Babyen vil også miste noe hår og det øverste laget av huden vil flasse eller peeling. Tilstanden, eller ellers kjent som baby akne, er ufarlig og vil gro i løpet av uker og kan dukke opp hvor som helst på kroppen, ikke bare ansiktet.

Advarsel

Avhengig av når babyen ble født, kan utviklingen bli annerledes. Men som en generell tommelfingerregel, hvis etter tre måneder, babyen skal ikke stille ut følgende.
• Ingen hodekontroll forbedring
• Ingen forsøk på å løfte hodet når du ligger med ansiktet ned
• Extreme floppiness
• Lite respons på lyder eller visuelle signaler
• Manglende evne til å fokusere på en foreldrenes øyne
• Lite vektøkning
Ta kontakt med en medisinsk faglig hvis noen av disse beskriver baby.