Digidexo.com

Om Bakterier for Kids

Om Bakterier for Kids


Bakterier er usynlige, levende ting som er rundt oss, men er umulig å se. Du har sikkert hørt om bakterier når det blir bedt om å vaske hendene eller i samtaler om å forebygge sykdom, men det er mer å vite om disse små organismer enn bare sin rolle i sykdom.

Grunnleggende

Bakterier er levende organismer, selv om de ikke anses å være dyr eller planter. De er satt sammen av enkeltceller, og har en tendens til å foreligge i store pakninger i stedet alene. Det kan være millioner av små bakterier i en meget liten plass, fordi de er for små til å bli sett uten et mikroskop.

Utseende

Selv om de kan bare sees under et mikroskop, bakterier har tre former. Navnene som de er gitt er basert på deres form. De tre formene er stenger som kalles bacillus, kuler som kalles Coccus og spiral-formet som kalles spirillum. De største bakterier som noensinne har blitt avdekket av forskere er omtrent samme størrelse som en periode skrevet på dataskjermen.

Dårlige bakterier

Du har sikkert hørt om bakterier når folk diskuterer sykdommer eller sykdom. Dette er fordi for å holde seg i live, bakterier mate ut av næringsstoffer fra ting rundt dem. Kroppen din kan falle inn under denne kategorien. Når bakterier fester seg til kroppen din de kan begynne å reprodusere og forårsake infeksjoner. Noen av de negative tingene som bakterier kan forårsake i kroppen din er ørebetennelse, sår hals, hulrom og forkjølelse.

Gode ​​bakterier

Det er fristende å tenke at alle bakterier er dårlig, men det er noen gode bakterier. Forskere som er ansvarlige for å lage medisiner og vaksiner til bruker visse typer døde eller svake bakterier i sin forskning. Kroppen din trenger også visse typer bakterier for å holde ting fungerer på en ryddig måte. Noen bakterier som lever inne i tarmen hjelper kroppen ta i det næringsrike delene av mat og skape avfall ut av det som er til overs etter at næringsstoffene er fjernet.

Drepe bakterier

En vaksine kalt penicillin er i stand til å drepe noen typer bakterier ved å lage hull i celleveggene til bakterier. Hvis du noen gang har betennelse i mandlene, kan legen prøve å behandle det med penicillin før foreslå kirurgi for å fjerne mandlene. Noen bakterier i hjemmet ditt kan bli drept ved hjelp av blekemiddel. Når du rengjør badet eller kjøkkenet spesielt, er det smart å bruke rengjøringsmidler som angir at de er "anti-bakteriell". Bakterier i maten kan drepes ved å tilberede maten grundig, ved hjelp av høye temperaturer.

Tilfeldige Morsomme fakta For Kids

Du kan fortsatt ha opptil hundre tusen bakterier som lever på hver og en av tennene etter du har børstet. Hvis du liker å spise ost, pickles eller yoghurt, da har du spist bakterier fordi den finnes i disse matvarene.