Digidexo.com

Definisjon av vestibulitt

Vestibulitt oppstår når de mindre vestibulære kjertler bli betent. Disse kjertlene er ansvarlig for sekresjon slimete. Vestibulittsyndrom kan påvirke hvilket som helst av huden rundt skjeden åpningen, men som oftest påvirker den nedre del. Denne tilstand kan forekomme i enhver kvinne til enhver tid enten seksuelt aktiv eller ikke.

Symptomer

Kvinner med vulva vestibulitt har smerter når press utøves mot skjeden, for eksempel når man kjører en sykkel og stramtsittende klær. De vil også føle smerte når du har samleie eller bruke tamponger. De kan føle en brennende eller stikkende følelse i det berørte området. I tillegg kan de føler trang til å urinere ofte.

Diagnose

En OB-GYN vil undersøke området for å lete etter rødlig og irritert hud. Dessuten vil en utflod prøven tas for å være sikker på at det ikke er noen infeksjon.

Relaterte tilstander

Kvinner som har vulva vestibulitt ofte har også opplevd gjær infeksjoner, bakterielle infeksjoner og human papilloma virus. Også kvinner med denne tilstanden kan ha kontinuerlige pH-endringer innenfor i skjeden. Bruken av kjemikalier, så som såper, vaskemidler, smøremidler og spermicider har også vært knyttet til vulvar vestibulittsyndrom.

Symptomlindring

Ifølge UI Dept. of Obstetrics and Gynecology, A & D salve kan hjelpe lindre og helbrede det berørte området. De anbefaler også å bruke trollhassel pads og natron bad for å redusere ubehag. I tillegg kan lidokain gel anvendes for å nummen området før samleie.

Behandling

Vulvas vestibulittsyndrom kan bli behandlet med steroid salver. Disse salver påføres som anvist i det berørte området for å redusere irritasjon og smerte. I alvorlige tilfeller trikloreddiksyre kan anvendes for å ødelegge påvirkede områder av huden, slik at ny, frisk hud kan vokse tilbake på sin plass. Videre kan alvorlige tilfeller behandles med kirurgisk eller laserfjerning av rammede hudområder.