Digidexo.com

Årsaker, Tegn og symptomer på Autoimmune Pankreatitt

Årsaker, Tegn og symptomer på Autoimmune Pankreatitt


Autoimmun pankreatitt er en tilstand som rammer bukspyttkjertelen. Bukspyttkjertelen finnes i magen, hvor den bidrar til å regulere mengden av glukose - en type sukker som finnes naturlig i kroppen - i en persons blod. Det hjelper også på fordøyelsen. Autoimmun pankreatitt er preget av betennelse i bukspyttkjertelen.

Identifikasjon

Autoimmun pankreatitt er en kronisk tilstand. Kronisk betyr at tilstanden varer i en lengre tidsperiode, noen ganger til og med år. Ifølge Mayo Clinic, er autoimmun pankreatitt en uvanlig type bukspyttkjertelen tilstand. Langt mer vanlig er akutt pankreatitt, som vanligvis varer i bare noen få dager. Denne tilstanden har en tendens til å være mer vanlig hos menn og ofte dukker opp i de som er middelaldrende eller eldre. Imidlertid er det mulig for den å forekomme hos mennesker som er mye yngre.

Effekter

Autoimmun pankreatitt forårsaker slike symptomer som en betent bukspyttkjertel, vekttap, magesmerter, kløe og ryggsmerter. Det kan også være ledsaget av gulsott - en tilstand som påvirker leveren - og den siste diagnosen diabetes. Vanligvis er symptomer på tilstanden sies å være mild, spesielt i forhold til de som påvirker folk som har blitt diagnostisert med akutt pankreatitt.

Betraktninger

Det finnes flere metoder leger bruker for å diagnostisere autoimmune pankreatitt. Blodprøver blir ofte brukt for å lete etter visse antistoffer som indikerer sykdommen. Også diagnostisk avbildnings-tester, for eksempel ultralyd, kan anvendes for å se bukspyttkjertelen. En biopsi - en test som innebærer fjerning av en vevsprøve fra kroppen - kan også brukes til å bestemme hvorvidt en person som lider av dette, og skille det fra kreft i bukspyttkjertelen, noe som ofte fører til at noen av de samme symptomene

Funksjon

Autoimmune pankreatitt er forårsaket av problemer med immunsystemet. En berørt persons immunsystem ser bukspyttkjertelen som en fremmed eller truende kroppen. Immunsystemet sender deretter antistoffer å angripe og bekjempe trusselen. Når de angriper pancreas, inflammasjons former, noe som fører til diagnostisering av autoimmune pankreatitt. Angrepet av immunsystemet kan også føre til hardere av bukspyttkjertelen vev.

Forebygging / løsning

Autoimmun pankreatitt er vanligvis behandles med kortikosteroider - steroidhormoner, som for eksempel et medikament som kalles prednison (Meticorten eller Sterapred). Denne medisinen er tatt oralt for en periode på omtrent 3 måneder. Behandlingen har en tendens til å fungere godt og lindre symptomer for flertallet av pasienter som gjennomgår det. Det er imidlertid mulig å ha et tilbakefall og trenger mer medisinering.