Digidexo.com

Om Mat Kilder av Jumano indianere

Om Mat Kilder av Jumano indianere


De Jumanos er en gruppe av indianerstammer av det som i dag west Texas og Sonora regionen av Mexico. De var altetende, skaffe mat gjennom jordbruk, jakt og trade.The sikt Jumano har historisk blitt brukt til medlemmer i flere nabostammene som deler en prevalens for tungt tatoverte kropper. Selv om disse innfødte kanskje ikke har tenkt på seg selv som ett folk, var det utvilsomt kulturelle likheter.

Geografi

De områder bebodd av Jumano var stort sett ørkener, noe som gjør jordbruk umulig. I nærheten av store elver imidlertid jordbruket var mulig og blomstret. Rio Grande og Colorado Rivers var den viktigste kilden til vann for hage Jumano. Geografi, snarere enn kultur, tro eller ernæring, var den avgjørende faktor i Jumano mat kilder.

Type

Pueblo Jumano levde i store gjørme murstein strukturer og praktisert landbruket i Rio Grande-dalen. De hevet mais, bønner, squash, og andre lignende grønnsaker og samlet Pinon nøtter, mesquite bønner, agave pærer, og stikkende-pære kaktus. Denne høye karbohydrat diett ble supplert gjennom handel med jakt Jumano, semi-nomadiske stammer som vokste avlinger for en del av året og jaktet vill bøffel, hjort og kanin som den viktigste kilden til deres mat for resten.

Fordeler

Selv om landbruks livsstil gjort dem mer utsatt for angrep, oppdrett Jumano utspilte deres jakt naboer. I tillegg til høyere næringsinnhold i sine produkter, Jumano primært er basert på landbruk gjort bønner et fast innslag i kostholdet, gi dem med protein og fiber i en kilde som lett kan lagres i lengre perioder av gangen.

Funksjoner

Native American matlaging var relativt primitive, mangler tilgang til et bredt utvalg av krydder eller metall kokekar. Mest mat, inkludert kjøtt, ble spist rå eller kokt og saltet. Buffalo kjøtt ble også røkt eller tørket for bevaring. Pærer av psykotrope kaktus peyote var også tilgjengelig til Jumano, selv om dens uklart i hvilken grad de ble utnyttet av disse spesielle stammene.

Evolution

Spørsmålet om Jumano identitet er forverret av deres forsvinning fra de historiske kildene, i hvert fall med det navnet, etter ca 1700 etterkommere av Jumano kan finnes i dag først og fremst i meksikanske grensen byer som Ojinaga, overfor Presidio, Texas, hvor Jumano indianere og der etterkommere har levd minst siden det 16. århundre. I dag de er så godt innarbeidet i meksikansk kultur som er lite kjent av Jumano som en distinkt stamme. Dietten i en by som Ojinaga er typisk for tex-mex retter, med bønnebaserte retter og meksikanske sjømat til biff og hamburgere.