Digidexo.com

Hvordan lære sunne matvaner

Hvordan lære sunne matvaner


Hvordan du lære sunne matvaner avhenger av barnets alder. Du kan oppmuntre ungdom til å delta aktivt i sine valg av mat ved å gi ernærings lesestoff og muligheter til å anvende sine mat kunnskap - som matlaging en sunn familie måltid. Små barn lærer best ved repetisjon. Lære små barn om mat og sunne matvaner hver dag for å innpode ernæringsmessige grunnleggende. Uansett hva barnets alder, alle barn lære av eksempelet, så den beste modellen for å lage ernæringsmessig god mat valg og gode matvaner er deg.

Hvordan lære sunne matvaner

Hvordan lære sunne matvaner til tenåringer

•  Skriv ut den kanadiske Food Guide eller de amerikanske Dietary Guidelines. Les guiden for å oppdatere din kosttilskudd kunnskap. Pass guiden sammen til din tenåring for å lese og studere formål. Sett deg ned med tenåringen din til å gå over den ernæringsmessige informasjon i mat guide.

Ha tenåring forberede en handleliste for måltider for en hel dag. Snakk med din tenåring og råder dem til å vurdere hvor mye mat de trenger fra hver matvaregruppe å spise tre ernæringsmessig god måltider om dagen, pluss snacks. Har din tenåring bruke mat guide som en ressurs for å forberede handleliste.

Ta din tenåring innkjøp av mat. La dem se på etikettene av tilgjengelige varer å overvåke salt og sukkerinnhold og ingredienser. La din tenåring til å ta egne valg av mat til hjelp i deres ernæringsmessige utdanning. Guide din tenåring med ernæringsmessige råd som du lese matbutikk.

Pass på hva du spiser og praktisere god personlig ernæring. Barn lærer ved eksempel, så det er viktig at du også har gode matvaner, og at du velger sunne og sunne måltider for din tenåring til å bruke som en ernæringsmessig modell.

Utdanne din tenåring i gode matvaner ved å sitte ned for å spise sammen. Lær dem å spise bare når de er sultne, å spise sakte, og å slutte å spise når de er fulle. La dem vite at når du lytter til dine "full" signaler vil det hjelpe deg å redusere overflødig kaloriforbruk og aktiverer kroppen til å balansere energiressurser og begrense kroppsfett lagring.

Hvordan lære sunne matvaner for små barn

Har et utvalg av sunne snacks tilgjengelig for små barn å velge mellom. Variasjon er livets krydder, og hvis du serverer alltid gulrøtter, vil barnet etter hvert begynne å mislike dem. Serverer en rekke grønnsaker eller frukt for barnet å velge mellom.

Spis dine måltider sammen som en familie i en rolig og positiv atmosfære. Ikke la din lille barnet spise mens du ser på TV. Spise måltider ved et bord vil håndheve sunne matvaner. Tillat barnet nok tid til å fullføre sin mat. De fleste barn spiser sakte - og dette er en god ting for fordøyelsen og redusere overspising - så ikke press små barn å spise på et raskt tempo.

Lær en ungdom om næringspyramiden, og har dem hjelpe deg lage sunne måltider. Små barn er ivrige etter å hjelpe til på kjøkkenet.

Ros barnet ditt å forsterke sunne matvalg. For eksempel, "Wow! Du gjorde en flott jobb å velge en sunn snack."

Ta barnet til butikken og få dem plukke ut sunn snacks. Barnet ditt vil være mer utsatt for å utvikle ernæringsmessig god vaner hvis de har et aktivt valg i hva de ønsker å spise.

Bruk datamaskinen til å lære ernæring grunnleggende til eldre barn. Det er mange nettsteder tilgjengelig som lærer ernæringsmessige konsepter til barn ved hjelp av morsomme online spill og puslespill.

Hint

  • Last ned Canadas Food Guide ved hjelp av PDF-programvare - eller du har muligheten til å vise informasjon ved hjelp av HTML i nettleseren på datamaskinen.
  • Last ned den amerikanske Food Retningslinjer ved hjelp av PDF-programvare.