Digidexo.com

Hvordan holde seg rusfrie Fra Drugs & Alcohol

Det er en grunn til at alkoholikere og narkomane referere til seg selv som "utvinne" heller enn "gjenopprettet." Avhengighet er en livslang sykdom som aldri virkelig går unna, selv med folk som har vært edru i år. Nøkkelen til å bo på vogn - utover forpliktelse til prosessen, arbeidet gjennom terapeuter og selvhjelpsprogrammer - er å lære hvordan å avstå fra å drikke eller bruke narkotika. Fristelsen vil alltid være der, men rusavhengige i tilfriskning lære å finne mestringsstrategier som forhindrer dem fra å bukke under.

Hvordan holde seg rusfrie Fra Drugs & Alcohol

•  Tenk på effekten av narkotika og alkohol på kroppen din. Begge kan ødelegge din helse, din økonomiske trygghet og dine relasjoner med dem nær deg. Ved å fokusere på ulempene, ta deg større kontroll over dine lyster og kan lettere si nei når sjansen til å drikke oppstår.

Fjern eventuelle fristelser i dine nærmeste omgivelser. Bli kvitt noen flasker med alkohol, narkotika brukerutstyr, drikkeglass eller noe annet som kan friste deg til å ta en drink.

Identifisere "trussel poeng": tider eller steder der du kan bli fristet til å hengi. Det kan være en spesiell bar hvor du pleide å drikke, tider på døgnet da du tok en hit eller en sosial situasjon der alkohol serveres. Hvis du kan få øye på disse stedene og forstå deres betydning i drikkemønsteret, kan du lære å unngå dem i fremtiden.

Hold deg unna hjelpemidlene. Du kan ha venner eller familiemedlemmer som tror drikking og stoffmisbruk er ingen big deal. Du kan ikke være ansvarlig for sin atferd, men de er forpliktet til å respektere ditt. Forklar dem fast at du avstår og at de må slutte å presse deg til å drikke. Hvis de ikke kan gjøre det, kutte dem ut av livet ditt.

Ta opp andre enn å bruke til å fylle tiden din virksomhet. Kjedsomhet og ustrukturert ledig tid kan føre til et tilbakefall. Du kan forhindre at ved å finne sunne ting å gjøre i perioder når du pleide å drikke. Begynn et treningsprogram, lære en ny hobby som fiske eller finn morsomme sosiale arrangementer som ikke involverer alkohol.

Sjekk før du deltar enhver sosial begivenhet for å se om alkohol blir servert eller narkotika vil være til stede. Hvis du føler deg sterk nok til å delta, sørge for at de har brus eller alternative drikker tilgjengelig for deg å konsumere.

Vurdere å bli en 12-trinns program eller en religiøs organisasjon. Tro er en dypt personlig sak, og kan ikke være for alle, mens utvinning programmer ikke tjene som en "one size fits all" kur. De kan gi et støttende miljø, derimot, samt folk som forstår hva du går gjennom, og kan hjelpe deg å avstå når du føler deg fristet.

Hint

  • Pass opp for unnskyldninger. Det er alltid forklaringer og begrunnelser du kan bruke til å nyte en drink eller en hit. Vær oppmerksom på dine tankeprosesser når du vurdere å drikke, og vet at du alltid har valget mellom å si "nei".