Digidexo.com

Lav karbohydrat Foods

Lav karbohydrat dietter ble populært på 1970-tallet, og gjenvant popularitet igjen på 1990-tallet for vekt-tap fordeler, senke blodtrykket og redusere diabetes symptomer. Det er forskning som har som mål å både påvise og motbevise sikkerhet og effekt av lav-karbohydrat dietter, men ingen av dem har presentert et endelig svar. Arbeid med legen din for å finne ut om en lav-carb livsstil er riktig for deg.

Kjøtt og protiens

De mest vanlige lav-karbohydrater er proteiner. Disse inkluderer animalske proteiner som biff, kylling, svinekjøtt og fisk. Når forberedt uten tilsetningsstoffer, disse matvarene har nesten ingen karbohydrater. De er bærebjelken i de fleste low-carb dietter.

Bearbeidet kjøtt og kjøtt med tilsetningsstoffer, som deli kjøtt, pølser og frokost pølser, ofte inneholder tilsatt sukker, noe som øker carb teller. Ved å spise disse matvarene, alltid lese etikettene nøye for å finne ut hvordan tilsetningsstoffer påvirker karbohydrater.

Noen vegetariske proteiner er også lave i karbohydrater. En service av tofu, for eksempel, har ca to karbohydrater per porsjon. Mange vegetariske kjøtterstatninger som er laget av soya er lav carb også. Vegetariske proteiner laget av mais, ris eller andre korn kan være moderat til høy i karbohydrater. Alltid lese mat etiketter nøye.

Frukt og grønnsaker

Grønnsaker er ganske mye fritt vilt, med noen få unntak, når det kommer til low-carb matvarer. Grønne, bladrike grønnsaker som salat, spinat, grønnkål og kålen er noen av de laveste carb og de fleste næringsrike matvarer du kan spise. Som en generell regel, jo mørkere grønn, jo flere næringsstoffer den inneholder. En halv kopp kokt grønnkål har rundt 2,4 karbohydrater, ifølge Atkins Karbohydrat Counter (se Ressurser).

Andre lav-karbohydrat matvarer inneholder brokkoli, på 1,6 karbohydrater per 1/2 kopp; kål, på 1,6 karbohydrater per 1/2 kopp; og sopp, til 1,2 karbohydrater per 1/2 kopp. Løk og hvitløk er moderat høy-carb i forhold til andre grønnsaker, men mengdene som brukes er vanligvis mye mindre - nærmere 1 ss. enn 1/2 kopp servering, slik at disse matvarene er generelt ansett greit for low-carb dieters.

Root og andre stivelsesholdige grønnsaker som mais, poteter og erter er høy i karbohydrater. Low-carb dietter generelt eliminere disse matvarene i utgangspunktet, og deretter legge dem tilbake sakte i begrensede mengder.

De fleste frukter rangerer høyt på carb skala. For eksempel har en liten pære rundt 20 karbohydrater, som er høyere enn mange low-carb planer tillate i en hel dag. Low-carb frukt inkluderer bær, som bringebær og blåbær. En 1/4 kopp servering av blåbær har rundt fire karbohydrater. Mange lav-carb dietter også tillate melon. For en 1/4 kopp servering av melon, får du rundt tre karbohydrater.

Dairy

Handle nøye for meieri når du kjøper low-carb matvarer. De fleste oster har rundt 1 til 2 karbohydrater per oz., Som cheddar, mozzarella og Colby. Disse høye protein matvarer gjøre gode low-carb snacks.

Melk er ikke betraktet som et lavt karbohydrat-mat på grunn av den høye mengde av naturlig melkesukker eller laktose, inneholder den. En 8 oz. glass melk har nesten 12 karbohydrater. Low-carb erstatter, som brukes i moderate mengder, inkluderer kremfløte, soyamelk eller halv-og halv. Unngå tilsatt sukker i flavored soyamelk.

Dairy med tilsetningsstoffer, som yoghurt, flavored oster og dips vanligvis har lagt sukker, noe som dramatisk øker carb teller. Se etter mat med så få tilsetningsstoffer som mulig og lese etikettene. Forskjellen mellom en yoghurt og en annen kan være så mye som 50 karbohydrater.

Hva skal unngås

Foods notorisk høy i karbohydrater inneholder hvit pasta, hvitt mel, hvitt brød, poteter og sukker. Sukker er funnet i nesten alle bearbeidet mat, og er oppført av flere navn, som høy fruktose mais sirup eller brun ris sirup. Hvitt mel er i brød, kaker, kjeks, sauser og sauser. Mange friske, hele matvarer inneholder også mye karbohydrater, inkludert bønner og helkorn.