Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom en Cat Scan & en Bone Scan?

Hva er forskjellen mellom en Cat Scan & en Bone Scan?


En CAT scan og et bein scan er svært forskjellige tester som tillater leger å raskt og nøyaktig diagnostisere og behandle medisinske sykdommer.

CAT Scan

I en datastyrt aksial tomografi (CAT) scan, er spesialiserte røntgenmaskiner og høyteknologiske datamaskiner kombineres for å gi legen en to-eller tre-dimensjonal visning av innsiden av kroppen.

Hensikten med en CAT Scan

CAT skanner brukes til å finne interne avvik, for eksempel svulster, infeksjoner, blodpropp og enkelte sprekker som kanskje ikke dukker opp på en vanlig x-ray. Organer også ofte undersøkt for misdannelser størrelse og form.

Bone Scan

En beinskanning er en avbildning test der et radioaktivt stoff injiseres i pasienten, og reiser seg til skjelettet da. En spesialisert kamera tar bilder av bein, og helsen til bein er vurdert av hvilke områder samle mer radioaktivt materiale.

Hensikten med en Bone Scan

Et bein skanning brukes til å vise bentetthet. Det kan også lokalisere skadene til bein av infeksjon, pauser eller traumatisk skade, og er nyttig i å finne bein kreft.

Når en test er nødvendig

Disse er svært spesialiserte prosedyrer som brukes i spesielle situasjoner. Din lege vil bestille skanningen for deg, og forklare fordelene, risiko og forholdsregler.