Digidexo.com

The History of Phenylethylamine

Fenyletylamin (PEA) er et alkaloid, som er et naturlig forekommende kjemisk forbindelse, og et monoamin, som er en neurotransmitter som finnes i hjernen. Nevrotransmittere hjelpe sende og motta signaler i hjernen. Fenylethylamin hjelper produsere hormoner som skaper positive følelser. Fenyletylamin dannes ved en reaksjon i matvarer gjennom mikrobiell fermentering, eller med matvarer bryte ned eller ødelegger. Fenylethylamin er oftest finnes naturlig i sjokolade.

Discovery

Sjokolade ble ansett som mat for guder i den tiden av aztekerne (c. 1500), og ble mye brukt i Europa og Asia. Ikke bare gjorde det har en bitter, rik smak, det også gitt gode følelser. Kakaobønner inneholder fenyletylamin og er funnet å ha mange helsemessige fordeler, for eksempel lindre feber og dårlig ånde. Tre hoved funn ble funnet ved bruk av kakao eller sjokolade: bistå i vektøkning, bidrar til å stimulere nervesystemet og hjelpe god fordøyelse.

Funksjon

Fenylethylamin påvirker stemningen ved å endre den kjemiske sammensetningen av hjernen og indusere en "high" følelse som minner om kjærlighet og lidenskap. Fenyletylamin forandrer nivåer av nevrotransmitteren dopamin. Dette påvirker flere områder av hjernen og hormoner utgitt. Disse hormonene hjelpe heve humør, balansere blodtrykket og øke hjertefrekvensen. Denne effekten førte til merking kakao som et afrodisiakum, eller et stoff som forbedrer seksuell stasjonen.

Fenylethylamin og sjokolade

På 1980-tallet fenylethylamin ble populært på grunn av forskning ved Michael Liebowitz som hevdet sjokolade var lastet med fenyletylamin. Dette forårsaket en enorm oppsikt i media og startet "sjokolade teorien om kjærlighet" ved å skape en buzz rundt ideen om sjokolade og phenylethylamine.

Misforståelse

Det har blitt oppdaget at fenyletylamin metaboliseres raskt før nå hjernen gjennom enzymet MAO-B, som er et protein som bistår med metabolismen. Dette forhindrer fenyletylamin fra faktisk å nå hjernen for å produsere den euforiske resultater hevdet.

Fordeler

Substitute fenylethylamin, eller phenylethylamine opprettet fra en kjemisk reaksjon, har mange bruksområder i farmakologi, blant annet som en stimulerende og antidepressiva. Siden 1950 erstatning fenylethylamin har blitt brukt til å bistå med etableringen av mange legemidler som øker hjernens produksjon av fenyletylamin.

Advarsel

Spise sjokolade vil ikke produsere en høy eller øke seksualdrift, men det har mange helsemessige fordeler som å være en antioksidant. Fenylethylamin kan være foreskrevet av en lege for medisinsk bruk.