Digidexo.com

Hovne øyesymptomer

Hovne øyesymptomer


Øyne kan bli hovne på grunn av en rekke problemer, som kan omfatte kirurgi på eller rundt øyet, traumer, miljø irritanter eller en infeksjon. Det er viktig å se en øyelege for å finne årsaken til betennelsen. Øynene er ømfintlige organer og selv en liten mengde arrvev kan muligens føre til synsskader.

Gråter

Gråter kan produsere hovne øyne. Ikke bare øynene ser hovne, men andre symptomer på gråt kan følge med betennelser, for eksempel øynene som ser rødt, vassen og selv uskarpt til tider. Kroppen reagerer på følelser, som fører til en økning av blodstrømmen til øyet. Når dette skjer, øynene produsere tårer som kan stamme øyet. Presset mot øyet genererer overskytende trykk i øyet, forårsaker øynene svelle.

Mat Allergi

Matallergier påvirker voksne og barn. Men barn er mest sannsynlig å utvikle en allergi mot mat og kan potensielt vokse det som de blir eldre. Hovne øyne kan være et symptom på matallergier. Immunsystemet kan noen ganger feil en bestemt mat som en potensiell trussel og forårsake celler i kroppen for å gjøre immunglobulin E. Som et resultat, kan kjemikalier og histaminer i hele kroppen forårsake utslett, elveblest, oppkast, diaré og hovne øyne.

Pink Eye

Hovne øyne kan være et symptom på rosa øye eller konjunktivitt. Membraner som dekker det hvite i øynene reagerer på bakterier og virus eller allergi provoking sentralstimulerende og kan bli rød og hoven. Rosa øye er vanlig hos barn, men det kan bli funnet i mennesker i alle aldre. Det er mange årsaker til rosa øye, muligens enda en underliggende sykdom. Konsultere en øyelege hvis disse symptomene vedvarer og bli et problem.

Høysnue

Hovne øyne som er rød og irritert er et vanlig symptom på høysnue. Vanligvis høysnue er mest fremtredende rundt våren, sommeren og høsten måneder når plantene slipper pollen. Folk kan også få hovne øyne som følge av andre allergener som for eksempel støvmidd og kjæledyr dander. Høysnue rammer om lag én av fem personer. Gjør en avtale med en lege for å snakke om en mulig allergen-blokkerende medisiner.

Virus

Øyne som er hoven kan være et symptom av bakterier eller virus tilstede i øyet. Streptokokker, stafylokokker, herpes, klamydia og adenovirus er vanlige øyeinfeksjoner som kan føre til arrdannelse, synshemning og eventuelt blindhet. En øyelege kan gi råd riktig stell og medisinering for slike infeksjoner. Symptomene kan produsere på et øye eller begge deler, avhengig av alvorlighetsgraden. Selv om en infeksjon ikke kan være livstruende, kan det hindre en persons livsstil sterkt.