Digidexo.com

Sunn mat for Skin Repair

Spise sunt bør være en like viktig del av din hudpleie rutine som fuktighetskrem eller ansiktsvask du bruker daglig. Velg riktig mat for å reparere huden din fra innsiden og ut.

Vann

Hvis du er dehydrert, vil huden ta lenger tid å helbrede. Rynker er også mer tydelig når huden er dehydrert; jo mer hydrert du er, vil det plumper huden din være.

Laks

Laks er rik på omega-3 og omega-6. Disse essensielle fettsyrene hjelper med celle gjenfødelse, noe som bidrar til å holde huden ser ung og bistår i å reparere huden.

Blåbær

Blåbær er andre bare til laks i hvor rike de er i omega-3 fettsyrer. Bær er også rik på vitamin C, en annen viktig antioksidant som beskytter huden mot frie radikaler.

Oljer

Olivenolje, linfrø se olje, rapsolje og selv hamp frø olje er alle rike på essensielle fettsyrene omega-3 og omega-6.

Nøtter

Valnøtter, mandler og paranøtter er alle svært rik på vitamin E og essensielle fettsyrer. Vitamin E er naturlig fuktighetsgivende og er klinisk bevist å hjelpe huden leges raskere etter traumer.

Grønne greener og gulrøtter

Gulrøtter og bladgrønnsaker som grønnkål eller spinat er rike på vitamin A, vesentlig i huden cellefornyelsen, som er nøkkelen i huden reparasjon. Vitamin A er også en kraftig antioksidant som beskytter huden mot frie radikaler.

Dairy

De fleste meieriprodukter, som lav-fett yoghurt, er rike på vitamin D. Vitamin D spiller en nøkkelrolle i å opprettholde helsen til kroppens organer - og huden din er ditt største organ.