Digidexo.com

Vasomotorisk rhinitt Behandling

Vanligvis vet vi hva som forårsaker rennende nese - en viral tilstand som en forkjølelse eller en allergisk reaksjon. Men noen ganger folk har nasal utflod uten at noen av disse underliggende årsakene. Denne tilstanden kalles vasomotorisk rhinitt (også kalt idiopatisk rhinitt). Det kan være ubehagelig og skjemmende, men heldigvis selv om legen din er ikke helt sikker på hva som forårsaker din rennende nese, er det fortsatt nok av måter å behandle tilstanden med hell.

Identifikasjon

Vasomotorisk rhinitt er et fancy navn for hva som er faktisk et veldig enkelt betingelse: en rennende nese. Spesielt blodårene i nesen utvide, utløser slim kjertler og forårsaker rennende nese, nysing, postnasal drypp, og så videre. Hva er interessant om vasomotorisk rhinitt er at det ikke er utløst av en allergisk reaksjon som rennende neser så ofte er - mennesker med tilstanden vanligvis ikke har rennende, kløende øyne og sår hals i forbindelse med allergi.

Årsaker

Vasomotorisk rhinitt kan ha en rekke årsaker. Det kan starte på grunn av eksponering for et stoff som irriterer nesen - en langsiktig versjon av hva som skjer når du spiser svært krydret, irriterende mat. En infeksjon kan også forårsake vasomotorisk rhinitt, som kan hormonelle endringer som de som skjer under graviditet eller hos personer med hypotyreose. Interaksjoner kan provosere vasomotorisk rhinitt også.

Hjem Behandling

Det er flere måter å lette vasomotorisk rhinitt uten medisinering. Jo mer fuktig luften er, jo mindre sannsynlig nesen til å kjøre, så prøv en luftfukter. Hold nesegangene fuktig ved å drikke mye vann eller andre ikke-koffeinholdige væsker. Skylling ut nesen med en sprøyte eller klemme flaske full av saltvann kan fjerne eventuelle irritanter, som kan rett og slett blåse nesen. Selvfølgelig, hvis det er et irritasjonsmoment som du vet setter frem din rennende nese, bor borte fra det er den beste hjelp av alle.

Medisinering

Slimhinneavsvellende medisiner kan bidra til å redusere nasal slim blokkeringer. Resepten antikolinerge nesespray ipratropium (Atrovent) bidrar til å kutte ned på slimproduksjon. Antihistaminer også også arbeide for å lette vasomotorisk rhinitt, selv om bare i sprayform.