Digidexo.com

Hva Fysiologisk Harm er forårsaket av høyt kolesterol?

Hva Fysiologisk Harm er forårsaket av høyt kolesterol?


Virkningene av høyt kolesterol på arterier og hjertet er gradvise og presentere noen symptomer før de fører til hjertesykdom eller slag. Det er på lang sikt oppbygging som forårsaker skade, og uten regelmessig testing, er risikoen for dødsfall øker.

Bygge opp i arteriene

Når en person har høye LDL-kolesterolet i blodet, enten årsaken er en genetisk disposisjon, hvilke typer mat man spiser, eller en kombinasjon av begge deler, et stoff kalt "plakk" bygger seg opp i arteriene. Dette begrenser plassen der blodet passerer og fører til at blodårene til å stivne, en tilstand som kalles "åreforkalkning." Denne tilstanden er en forløper hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Økt risiko for hjerteproblemer

Plakk bygge opp fører til hjertesykdom. Trange arterier føre til angina og arterier som er blokkert av årsaken blodpropp. Når blodet ikke kan komme gjennom, eller en blodpropp bryter løs og sykluser til hjertet, er resultatet hjertestans.

Økt risiko for hjerneslag

Hjerneslag oppstår når blodet ikke kan strømme gjennom arteriene i hjernen enten forårsaket av en blodpropp eller en blokkering. Ifølge University of Virginia Health System, høyt kolesterol og lipider øker risikoen for hjerneslag.

Andre langsiktige effektene av høyt kolesterol

Det kan ta år for høyt kolesterol å forårsake et hjerteinfarkt eller slag, men i mellomtiden, plakk bygge opp kan forårsake arterielle problemer i andre områder av kroppen.

Reverse skader forårsaket av høyt kolesterol

Regelmessig kolesterol testing er en første forsvarslinje mot hjerneslag eller hjerteinfarkt fordi den første ytre tegn på høyt kolesterol er ofte en tur til legevakten.

Høyt kolesterol kan få fatale resultater. Hvis det er fanget tidlig, kan senkes nivået av LDL kolesterol med kosthold, mosjon og medisiner. Ved å øke nivået av HDL-kolesterol er nyttig tillegg. Kirurgi kan være indisert når arterielle blokkeringer eller aterosklerose har oppstått.