Digidexo.com

Herpes Behandling med interferon og ribavirin

Herpes simplex er en uhelbredelig virusinfeksjon som ofte seksuelt overført, men kan også spre seg gjennom direkte kontakt med den kalde sår karakteristiske for sykdommen. Ribavirin er en bredspektret antivirale middel som har vist aktivitet mot herpes simplex I noen tidligere studier, og synes å vise bedre aktivitet i kombinasjon med interferonbehandling. Vanligvis, men leger foreskrive andre, mer effektive medisiner for å behandle herpes simplex.

Herpex simplex

Herpes simplex virus er et stort, dobbeltkjedet DNA-virus som kan infisere humane nerveceller. Viruset er ofte seksuelt overført, men det kan også spre seg fra kontakt med forkjølelsessår eller fra hud-til-hud kontakt med noen Shedding viruset. Ved hjelp av en kondom er en av de mest effektive metodene for å redusere risikoen for å få denne infeksjonen. Viruset kan i perioder bli latent og ligge i dvale i infiserte celler, noen ganger for en lang periode, før de blir aktive igjen. Det finnes i dag ingen kur for herpes simplex.

Ribavirin

Ribavirin er en antiviral medikament. Den molekylære strukturen minner om adenosin eller guanin, byggeklosser som cellene bruker for å gjøre RNA. Når RNA virus replikerer, kan ribavirin bli inkorporert inn i RNA i stedet for adenosin eller guanin, forårsaker mutasjoner som deaktiverer den RNA-virus. Ribavirin fungerer også på DNA-virus; det er fortsatt ikke klart hvordan den gjør det, selv om flere ulike mekanismer har vært foreslått. Bivirkninger av ribavirin som anemi og leverproblemer, tretthet, kvalme og tap av matlyst.

Interferon

Interferoner er proteiner noen av cellene i kroppen gjør respons på viral infeksjon. Interferoner utgitt av infiserte celler kan advare andre nærliggende celler og bidra til å utløse immunresponser som bekjemper infeksjonen. Noen virus, inkludert herpes viruset, synes å ha utviklet seg varierende grad av motstand mot interferon. Et antall av tidligere studier har funnet at administrering av interferon alfa i kombinasjon med andre medikamenter kan være nyttig i behandling av tilstander, slik som hepatitt C, og B. Bivirkningene av interferoner ofte ligner virkningene av influensa, inkludert diaré, kvalme og magesmerter .

Interferon og ribavirin

Interferon alfa og ribavirin er godkjent for behandling av hepatitt C og, faktisk, er en standard behandling for hepatitt C i tilfeller hvor de ikke er kontraindisert. Tidligere studier, for eksempel en 1986 artikkel i European Journal of Epidemiology, viste at ribavirin var nyttig i behandling av herpes, og at kombinasjonen av ribavirin og interferon gir bedre resultater; i dag, men det finnes andre, mer effektive behandlinger.

Behandling for Herpes Simplex

Antivirale midler foreskrevet for å behandle herpes simplex inkluderer acyclovir, famciclovir og valacyclovir. Ingen av disse stoffene kurerer sykdommen, men de bidrar til å redusere alvorlighetsgraden av symptomene og redusere sjansen du vil overføre viruset. Disse stoffene er mer sannsynlig å gi deg et godt resultat enn ribavirin / interferon, som vanligvis brukes til å behandle hepatitt C, ikke herpes. Men hvis du har spørsmål om riktig behandling for din tilstand, er den beste personen til å konsultere legen din.