Digidexo.com

Retningslinjer for behandling av hypertensjon

Hypertensjon er høyt blodtrykk. Tilstanden oppstår når blodtrykket i arteriene blir vedvarende forhøyet. Hypertensjon får hjertet til å arbeide vanskeligere å pumpe blod til resten av kroppen. En person med hypertensjon kan ikke vise noen symptomer. Når betingelsen ikke behandles, kan det føre til en rekke alvorlige eller livstruende sykdommer, inkludert hjertesvikt, hjerteinfarkt, slag, aneurisme eller nyresvikt.

Hypertensjon Fakta

Så mange som 73 millioner voksne som bor i USA lider av høyt blodtrykk. To millioner barn og tenåringer har hypertensjon. Hypertensjon er diagnostisert når en persons blodtrykk er på eller over 140/90. Om lag 95 prosent av diagnostiserte tilfeller har ukjente årsaker. De resterende 5 prosent av tilfellene er forårsaket av tilstander inkludert kreft, nyre-sykdom og anvendelse av piller. Mange faktorer er knyttet til utviklingen av hypertensjon, inkludert røyking, diabetes, fedme, mangel på mosjon, medisiner, stress, aldring, genetikk, sykdom og andre medisinske tilstander, høyt saltinntak og et vitamin D-mangel. Symptomer på hypertensjon er svimmelhet, kvalme, tretthet, forvirring, hodepine, pustevansker, uregelmessig hjerterytme, brystsmerter og blod i urinen.

Hypertensjon Behandlinger

Det finnes mange metoder for å kontrollere høyt blodtrykk. Du bør diskutere alternativer med din primære omsorg lege eller spesialist for å avgjøre hvilke metoder som er best for deg. Individer responderer på behandling annerledes. Å finne riktig behandling for å senke blodtrykket kan ta litt tid og tålmodighet.

The Mayo Clinic antyder en kombinasjon av medisiner og endringer i livsstil for behandling av hypertensjon. Livsstilsendringer er sterkt anbefalt. Å behandle eller unngå hypertensjon, eksperter anbefaler å få rikelig med mosjon og spise en godt balansert og sunt kosthold.

Legen din kan bestemme at du trenger medisinsk intervensjon for å behandle høyt blodtrykk. Medisiner for å behandle høyt blodtrykk er kategorisert etter type. Diuretika kan redusere blodtrykket ved å hjelpe nyrene kvitte seg med overflødig vann og natrium. Mange leger foreskrive diuretika som det første kurset av behandling.

Betablokkere åpne blodårer og redusere belastningen på hjertet. Betablokkere fungerer best når den kombineres med diuretika hos noen pasienter, spesielt svarte. ACE (angiotensin-konvertering enzym) inhibitors redusere blodtrykk ved å slappe av blodårene slik at blodet kan strømme gjennom jevnt. Denne medisinen er ofte foreskrevet for personer med en annen medisinsk tilstand som for eksempel koronar hjerte eller nyresykdom. Andre medisiner kategoriene omfatter angiotensin II-reseptorblokkere, renininhibitorer, kalsium blokkere, alfablokkere, alfa-betablokkere, vasodilatorer og sentrale virkende agenter.

Legebesøk

Hypertensjon er ofte referert til som den tause sykdommen, fordi mange individer opplever få eller ingen symptomer. Hypertensjon er mer vanlig hos eldre individer. Du kan redusere risikoen ved å få regelmessige kontroller og ved å gjøre sunne livsstilsvalg.

Hvis du er diagnostisert med hypertensjon, må du oppsøke lege ofte. Han vil foreskrive medisiner eller medisiner som er riktig for deg. Legen din vil utføre tester for å se om medisinen fungerer. Hvis ikke, vil han prøve en annen medisin eller kombinasjon av medisiner.