Digidexo.com

Hva Er Wax i det menneskelige øret?

Hva Er Wax i det menneskelige øret?


Som voks i ørene kan være klissete og gult, men det bidrar til å beskytte ørene på flere måter, blant annet å holde støv og smuss fra å nå den skjøre indre arbeidet i øregangene. Spesielle kjertler i ørene produsere voks.

Funksjoner

Ørevoks også er kjent som ørevoks. Ceruminous kjertler i den ytre tredjedel av ørekanaler avsondre en oljeaktig væske som kombinerer med biter av kroppslig materiale, slik som hår, hud og svette, for å gjøre voksen.

Funksjon

Ørevoks holder bakterier og andre mikroorganismer fra å komme inn i ørene. Voksen bidrar også til å opprettholde den sure balansen i øregangene og hindrer dem fra å bli tørr og kløende.

Typer

Ørevoks vanligvis er gul og myk når nye, men det mørkner med alderen. Gammel ørevoks kan bli brun eller svart, selv mørk rød, eller det kan tørke ut i hvite flak.

Betraktninger

Gammel ørevoks fungerer vanligvis sin vei ut av EARSS på egen hånd. Overflødig voks på utsiden av øret kan bli renset med et mykt vev eller en klut.

Advarsel

Forsøk aldri å rense ut ørevoks ved å plassere en bomullspinne, finger eller en annen enhet i øregangen. Du kan skyve ørevoks lenger inn i øregangen, forårsaker en blokkering eller skade på en trommehinne.

Forebygging / løsning

Hvis du mistenker at du har en opphoping av ørevoks som er i konflikt med hørselen eller forårsaker du ubehag, prøv demper voks med mineralolje, babyolje, glyserin eller en kommersiell forberedelse. Kontakt lege hvis problemet vedvarer.