Digidexo.com

Middle Ear barotraume Treatment

Barotraume kan forekomme i noen del av øret (indre, midtre eller ytre). Mellomøret barotraume er forårsaket av en endring i omgivelsestrykk; dette oftest skjer i situasjoner der noen er dykking eller fly. En person som opplever mellomøret barotraume vil føle smerter og press i ørene når han skifter fra en trykk område til et annet, for eksempel gjennomgår en endring i høyde. Behandlinger for denne tilstanden varierer avhengig av alvorlighetsgraden av saken.

Grunnleggende behandlinger

Hvis du har mellomøret barotraume, må du slutte å dykke. Også unngå andre situasjoner der du kan oppleve en endring i atmosfærisk trykk, som for eksempel fly. Mellomøret barotraume er forårsaket når trykket inni øret er ikke lik trykket utenfor øret; mellomøret ikke kan holde balansen og erfaringer komplikasjoner. Derfor unngå enhver aktivitet der du kan endre høyde eller erfaring trykkforandringer rundt deg. Hold infiserte øret så tørr som mulig og fri for andre elementer som kan føre til en ny infeksjon. Hold ut av luft og vann inntil tilstanden klarner opp (vanligvis et par dager, men i sjeldne tilfeller kan det vare en måned eller lenger).

Medisinske behandlinger

Mennesker som opplever mellomøret barotraume bør søke medisinsk hjelp umiddelbart. I en gjennomsnittlig tilfelle vil legen forskrive slimhinneavsvellende terapi for å rydde opp infeksjonen og returnere øret press til normale nivåer. De fleste skader på trommehinnen inni øret vil leges på egen hånd med tiden; aktuelle nasale steroider kan også hjelpe i helbredelsesprosessen. I løpet av noen dager, vil du være i stand til å føle lettelse som ørebetennelse forsvinner, og du vil også være i stand til å vende tilbake til den vanlige rutinen. Dette betyr at du vil være i stand til å gå tilbake i havet eller i luften igjen, så lenge legen din har gitt deg klarering.

Alvorlige tilfeller

Hvis ditt tilfelle av mellomøret barotraume er ledsaget av tilstedeværelsen av puss, kan du også trenge antibiotika medisiner for å fjerne infeksjonen. Utvinning tid kan forlenges og dine symptomer kan bli mer alvorlig hvis du opplever hyppige forekomster av mellomøret barotraume. I disse tilfellene kan legen anbefale at du slutter å dykke helt og bare fly når det er absolutt nødvendig, for å unngå fremtidige sammentrekning av denne tilstanden.

Annet enn et kort avbrudd i dykkevirksomheten, bør barotraume ikke påvirke livet ditt i betydelige måter. Hvis du opplever tilbakevendende problemer med barotraume, derimot, må du vurdere permanente endringer i livsstil for å unngå ytterligere problemer.